Fudbaler Bojan Letić posjetio predsjednika Skupštine Sinišu Milića

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, upriličio je prijem jednom od najboljih fudbalera sa teritorije distrikta i trenutnom članu španskog Mirandesa nakon okončanja izuzetno zahtjevne i duge sezone u španskoj LaLigi2. Bojan je zajedno sa saigračima, tokom debitantskog nastupa na Pirinejima, ostvario odličan rezultat u dresu kluba sa Municipala Anduve.

U prostorijama Skupštine Brčko distrikta, predsjednik Milić još jednom je iskazao empatiju prema sportskoj zajednici ugostivši nekadašnjeg fudbalera Žiline, Karvine, Sarajeva te Radničkog iz Niša. Tom prilikom, izdanku škole brčanskog Jedinstva, Milić je čestitao na dosadašnjim ostvarenjima u karijeri ali i poželio sreću pred buduće izazove.

„Bojan može poslužiti kao primjer mnogim mladim fudbalerima da se upornim radom mogu ostvariti značajni rezultati. Igranje u španskoj LaLigi 2, s obzirom na kvalitet šampionata, ogroman je poduhvat. Želim mu mnogo sreće u nastavku karijere. Siguran sam da će i dalje, na adekvatan način, predstavljati Brčko distrikt širom fudbalske Evrope“, rekao je Milić.

Predsjednik Skupštine je dodao da će se boriti za što bolju podršku sportistima kako bi Brčko, i u vremenima koje dolaze imalo što više reprezenata na najznačajnijim sportskim scenama u svijetu.

Proces adaptacije na novo govorno područje teče prema planiranom. Letić je u dresu ekipe koja je uzbudljivi šampionat LaLige 2 okončala na 10 mjestu sa 13 bodova manje u odnosu na timove koji su izborili baraž za elitnu Primeru, zabilježio 15 nastupa.

„Zadovoljan sam ostvarenim, ali mislim da najbolje tek dolazi s obzirom da se još privikavam na jezik i špansku kulturu. Hvala predsjedniku Miliću na prijemu i podršci sportistima, kao i svim mojim sugrađanima koji me podržavaju. Nadam se da će se situaciju po pitanju fudbala u Brčko distriktu, dodatno stabilizovati“, dodao je Letić.

Bosanskohercegovački internacionalac, ovom prilikom je poklonio dres predsjedniku Skupštine Brčko distrikta.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime