spot_img
spot_img

FSRS najoštrije osuđuje šovinistički ispad grupe huligana u Brčkom

spot_img
spot_img

Fudbalski savez Republike Srpske oglasio se danas saopštenjem u kojem najoštrije osuđuju incident u Brčkom u kojem je napadnut autobus sa mladim igračima KMF Radnik.

– Fudbalski savez Republike Srpske najoštrije osuđuje šovinistički ispad grupe huligana u Brčkom, koja je prekinula utakmicu juniorskog futsal Kupa Republike Srpske između ekipa KMF Brčko zdravlje i KMF Radnik, te nakon nje kamenovala autobus gostiju iz Bijeljine.

Prava je sreća u ovom nemilom događaju da nije bilo povrijeđenih aktera utakmice i da su izbjegnute teže posljedice do kojih je moglo da dođe, na dan kada su strasti bile uzavrele u, ionako rovitom i nestabilnom, našem društvu. Ovakvi i slični događaji, ne doprinose ni sigurnosti ni toleranciji na sportskim priredbama na koje naša organizacija svakodnevno poziva, u opštem interesu i zaštiti sportista. Oni su uvijek opasnost da budu povod za eskalaciju nečega mnogo gorega, onoga čemu nije mjesto na sportskim terenima.

Fudbalski savez Republike Srpske, kao organizator pomenute utakmice, traži od nadležnih institucija Brčko distrikta da u što kraćem vremenu identifikuje napadače i procesuira ih u skladu sa važećim zakonima, u cilju zaštite sportista i sporta, ali i svih građana Brčko distrikta, Republike Srpske i BiH.

U nadi da će ovaj nemili događaj u Brčkom biti rasvijetljen, Fudbalski savez Republike Srpske, u skladu sa svojim resursima, nudi pomoć svim republičkim i državnim institucijama u suzbijanju netolerancije i mržnje kojima nije mjesto u sportu, stoji u saopštenju.

 

 

 

(sportdc.net)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img