FK Jedinstvo Brčko: U lakrdiji nećemo učestvovati, istupamo iz lige i Fudbalskog saveza RS!

Vijest da je Apelaciona komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske udovoljila žalbi Fudbalskog kluba Leotar na sjednici održanoj u petak, 10. maja u Banjaluci i da je utakmicu 16. kola Druge lige Republike Srpske, grupa istok Glasinac – Jedinstvo Brčko registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina, a da su gosti ostali bez tri boda iako su pobijedili (2:0), zatekla je sve u brčanskom drugoligašu.

Tim povodom Upravni odbor FK Jedinstvo je održao hitnu sjednicu na ovu temu i zauzeo određene stavove, donio zaključke i javnost obavještava putem saopštenja:

“Prije svega želimo da istaknemo da smo šokirani i iznenađeni nevjerovatnom informacijom da je Apelaciona komisija usvojila žalbu FK Leotar o kojoj mi uopšte nismo bili obavješteni kao zainteresovana strana, niti smo znali da se klub iz Trebinja žalio drugostepenom organu. U naš klub zvanično nije stigla nikakva odluka, niti dokument iz FS RS, ali na osnovu informacija koje su izašle u javnost i poslije svega onoga što se događalo u prošlom kolu, strijepimo i sumnjamo u regularnost i dobre namjere svih onih koji žele, na neregularan način, da proguraju Leotar u Prvu ligu Republike Srpske ispred Jedinstva. Podsjećamo da smo u obje ovosezonske utakmice pobijedili Leotar, kod kuće 2:0, a u Bileći 1:0, da smo u većem dijelu sezone lideri na tabeli, ali sada se pokušavaju uraditi neke stvari koje sa sportskim viteštvom i plemenitom igrom nemaju ama baš nikakve veze. Ovo je klasična otimačina i lopovluk”.

Koliko su Brčaci revoltirani najbolje svjedoče sljedeći redovi saopštenja:
“Odluku prvostepene komisije da je žalba FK Leotar na našu utakmicu protiv Glasinca u Sokocu odbijena u cijelosti dobili smo 26. marta, a rok za žalbu drugostepenoj komisiji je osam dana. Mi o tome nismo obavješteni, a ako se Leotar i žalio u roku pitamo se – zbog čega je Apelaciona komisija čekala mjesec ipo dana da donese odluku? I to baš sada u finišu prvenstva kada nas vrlo brzo očekuje utakmica u Nevesinju protiv Veleža, a cijelo Trebinje se spremo da dođe na nju? Po svemu ovome naša sumnja u regularnost i ispravnost odluke Apelacione komisije FS RS je opravdana i nećemo učestvovati u lakrdiji koju pripremaju Savez i FK Leotar u finišu prvenstva. FK Jedinstvo se ograđuje od svih mešetarenja, mućki i neregularnosti kojima se nastoji promovisati novi prvoligaš iz Trebinja sa drugoligaškog istoka. Očigledno je da se u Republici Srpskoj najmanje poštuje rezultat na terenu, a cijene se nemoral, laž i nepravda.”

Na kraju su Brčaci napisali i glavni zaključak hitno sazvane sjednice Upravnog odbora kluba:

“Ukoliko odluka Apelacione komisije FS RS, za koju smo dobili i usmenu potvrdu u Savezu, ostane na snazi, odnosno ako Savez nastavi da favorizuje FK Leotar u odnosu na FK Jedinstvo, naš klub će istupiti iz daljeg takmičenja, neće više igrati u sistemu FS RS, ma koliku god cijenu morao da plati, pa čak i da se ugasi. Sramota je sve ovo šta nam rade u godini kada FK Jedinstvo slavi vijek postojanja i kada je isključivo na terenu, igrom i rezultatima, stigao na prag plasmana u Prvu ligu Republike Srpske. FK Jedinstvo u subotu neće igrati u Brčkom utakmicu protiv Proletera iz Dvorova u ovakvim neregularnim i nefudbalskim okolnostima, pa neka Savez onda sastavlja lige po svojim željama i interesima pojedinaca. Krajnje smo ozbiljni u svojim namjerama da zaštitimo klub, ali i fudbalski sistem Republike Srpske koji je odavno srozan na najniže grane i u njemu se najbolje snalaze korumpirani pojedinci sa ličnim interesima. Želimo čestit i pošten, a ne prljav i fudbal pun afera”, stoji u saopštenju FK Jedinstvo Brčko.

Očigledno je da su u vrhuški FS RS pogubili sve konce, pa su poslije prvoligaškog “slučaja Ogjen Jaćimović” dobili sličan i u drugoj ligi…

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime