spot_img
spot_img

ФК Илићка 01: Омладински погон за примјер

spot_img
spot_img

Много тога не штима у фудбалу у Брчком и не само у Брчком, него у цијелом региону. Клубови се масовно гасе, некадашњи гиганти су ставили катанце на своје стадионе. Све је мање дјечака који лопту воле више од телефона и рачунара.

Један од свијетлих примјера је Омладински погон ФК “Илићка 01” из Брчког који је квалитетним радом, школованим и искусним тренерима и условима у којима се тренира успио да привуче преко 300 дјечака који свакодневно тренирају на теренима овог клуба.

ФК “Илићка 01” је један од ријетких клубова у посавској регији који у свом погону има све такмичарске селекције које наступају у лигашким такмичењима под окриљем ФС РС и ФС БиХ. Поред наступа у такмичарским утакмицама, јако су активни и на турнирима како домаћим тако и међународним са којих ријетко долазе кући без одличја.

Да се добро ради доказ је и то што ће чак три селекције Илићке, генерације 2011, 2012 и 2013 половином јуна наступити у Аустрији на “Champions Trophy” незваничној Лиги шампиона за младе на коме учествује сам крем европског фудбала, дјечаци и њихови тренери својим радом и залагањем су свакако заслужили једну такву прилику.

Ми им желимо пуно спортске среће, да их заобиђу повреде и да са поносом представе клуб, град и државу из које долазе.

 

 

 

(sportdc.net)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img