spot_img
spot_img

FK Brezik proslavio 50 godina postojanja

spot_img
spot_img

U brčanskom naselju Brezik obilježeno je 50 godina postojanja FK Brezik, koji se trenutno takmiči u Trećoj ligi Republike Srpske.

Održan je i treći memorijalni turnir “Spasoje Damjanović” na kojem je učestvovalo više omladinskih i seniorskih ekipa iz ovog dijela Republike Srpske.

Davne 1973. godine počela je da se piše istorija fudbalskog kluba “Brezik” o čemu svjedoče nekadašnji nekadašnji fudbaleri, njihova sjećanja i sačuvane fotografije.

“Mi smo prošle godine ušli u regionalnu ligu, odnosno Treću ligu Republike Srpske. Ne samo što posvećujemo pažnju prvom timu, mi imamo i omladinski pogon gdje imamo trenutno dvije selekcije – jednu pionirsku i jednu kadetsku. Naše selekcije su više puta bile prvaci područnog Fudbalskog saveza Bijeljina, odnosno Semberija-Majevica-Birač. Iz tih generacija, veliki broj naših fudbalera je pojačao okolne klubove koji su u višim rangovima takmičenja”, kaže Miodrag Damjanović, predsjednik FK Brezik.

Vrijedan jubilej, pet decenija postojanja kluba u MZ Gornji Brezik okupio je više pionirskih i seniorskih ekipa iz cijelog sjeveroističnog dijela Republike Srpske, a turnir su pratili brojni mještani.

“Želim ovim putem da se zahvalim svim stanovnicima MZ Gornji Brezik, kao i svim sportskim radnicima i igračima. Želim se zahvaliti i svim sponzorima i donatorima ovog kluba, bez kojih on sigurno ne bi mogao opstati, a posebnu zahvalnost želim da istaknem predjsedniku Republike Srpske, gospodinu Miloradu Dodiku koji je podržao ovu našu veliku manifestaciju i obilježavanje 50 godina od formiranja FK Brezik”, dodaje Željko Antić, član UO FK Brezik.

Na turniru su učestvovale ekipe Majevica Lopare, Brezovo Polje, Zadrugar Brčko i domaćin Brezik.

“Veliki jubilej za nas, turnir takođe posvećen našem bivšem treneru, jednom od osnivača ovog kluba, Spasoju Damjanoviću. Ovo je treći memorijalni turnir i zajedno sa jubilejem sjećamo se i njega”, ističe Stefan Okilj, kapiten FK Brezik.

Organizatori su obezbijedili i pehare za najboljeg igrača, strijelca i najbolju ekipu turnira.

 

 

(rtrs.tv)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img