spot_img
spot_img

Филм “Где си, Адаме” у петак у Брчком!

spot_img
spot_img

Документарни филм “Где си, Адаме?” твораца Александра Плиске и Александра Запорошенка, који урања у дубине Свете Горе, ризнице Православља оком камере допире до унутрашњости манстирских зидина, преносећи невјероватну атмосферу монашког живота као узора који би требало да служи свима нама.

“Овај филм по правилу није смио да настане….Требало је заслужити поверење братства на удаљеном од цивилизације полуострву….гдје жена нема већ хиљаду година…”

Идејни творац и продуцент филма, ђакон Александар Плиска, током цијеле једне деценије проводио је велики део времена у манастиру Дохијар, на Светој Гори, живјећи раме уз раме са тамошњим монасима и дијелећи са њима свакодневни живот и рад.

Из истинског посматрања монашког живота унутар зидина Дохијара настао је документарни филм „Где си, Адаме?“ редитеља Александра Запорошенка чија ће се брчанска премијера одржати 7. октобра у брчанском Дому културе кроз двије пројекције – у 19 и 21 час, приказујући живот једног од светогроских манастира изнутра, уз очување атмосфере и аутентичности. На Фестивалу хришћанске културе у Зајечару, филм је добио награде у двије категорије: За најбољи филм фестивала и За најбољу камеру.

Главни јунак филма, игуман атонског манастира је ведар и харизматичан старији човјек Григорије који са дугогдишњим монашким искуством износи своје дубоко разумјевање људске душе и њене жеље да се врати у стање које је својствено људској природи Адама, прије пада.

Брчанску премијеру филма организује Светосавска омладинска заједница Брчко, уз благослов Његовор преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија.

Продаја улазница је на улазу, сат времена прије почетка филма по цијени од 5км. Сав приход од улазница намијењен је за дистрибутерске трошкове.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img