Evropska noć teatra u Brčkom: Izvedene predstave za mališane i odrasle

Izvođenjem tri pozorišne predstave za djecu i odrasle danas je u Omladinskom centru u Brčkom priređeno obilježavanje Evropske noći teatra.

Program su pripremili „Mali Princ“ i Poliglota Institut, a otvorili su ga najmlađi članovi Veselog boravka Poliglota Instituta predstavom „Maskenbal u šumi“.

Gradsko pozorište Živinice izvelo je predstavu „Tvornica snova“ a premijerno je izvedena i predstava Dramskog studija Poliglota Instituta – – Zagađenje nije lako, reciklirati može svako – koja na zabavan i edukativan način govori o zaštiti životne sredine. Obe predstave režirao je Emir Ibrahimović, glumac Gradskog pozorišta Živinice.

– Predstave su edukativne i imaju neku pouku koju mališani ponesu sa sobom. Djeca su veoma zainteresovana i zadovoljna ovim predstavama – rekao je Ibrahimović.

Vesna Mijatović iz Omladisnke organizacije Mali Princ rekla je da već tri godine zaredom priređuju obilježavanje Evropske noći teatra i program koji ima za cilj edukaciju djece na polju dramskih umjetnosti i koji im omogućava da budu više od posmatrača.

– Posjećenost Evropskoj noći teatra u Brčkom kao i višegodišnje postojenje Dramskog studija u Poliglota Institutu govori o interesovanju djece i mladih za pozorište – rekla je Mijatovićeva.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime