spot_img
spot_img

Европска ноћ театра у Брчком: Изведене представе за малишане и одрасле

spot_img
spot_img
spot_img

Извођењем три позоришне представе за дјецу и одрасле данас је у Омладинском центру у Брчком приређено обиљежавање Европске ноћи театра.

Програм су припремили „Мали Принц“ и Полиглота Институт, а отворили су га најмлађи чланови Веселог боравка Полиглота Института представом „Маскенбал у шуми“.

Градско позориште Живинице извело је представу „Творница снова“ а премијерно је изведена и представа Драмског студија Полиглота Института – – Загађење није лако, рециклирати може свако – која на забаван и едукативан начин говори о заштити животне средине. Обе представе режирао је Емир Ибрахимовић, глумац Градског позоришта Живинице.

– Представе су едукативне и имају неку поуку коју малишани понесу са собом. Дјеца су веома заинтересована и задовољна овим представама – рекао је Ибрахимовић.

Весна Мијатовић из Омладиснке организације Мали Принц рекла је да већ три године заредом приређују обиљежавање Европске ноћи театра и програм који има за циљ едукацију дјеце на пољу драмских умјетности и који им омогућава да буду више од посматрача.

– Посјећеност Европској ноћи театра у Брчком као и вишегодишње постојење Драмског студија у Полиглота Институту говори о интересовању дјеце и младих за позориште – рекла је Мијатовићева.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img