spot_img
spot_img

Европска ноћ театра и ове године у Брчком!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Жеља да се дјеци и младима у Брчко дистрикту континуирано даје прилика да учествују и буду дио међународних културних и едукативних садржаја, навела је и ове године Омладинску организацију Мали принц да организује програм у склопу међународне театарске манифестације Европска ноћ театра.

Пројекат се у граду Брчком реализује у сарадњи са Полиглота Институтом, са којима већ три године заредом приређују програм који има за циљ промицање и едукацију дјеце на пољу драмских умјетности, те се сваке године труде да програм буде богат и садржајан и пружи прилику дјеци да буду више од посматрача – да сами учествују у креирању садржаја.

Ова театарска манифестација се одржава у неколико држава широм Европе, а у БиХ већ десету годину за редом умјетничке институције, театри, удружења и љубитељи театарске умјетности дио су велике породице која у току истог дана отвара врата својој публици и даје им прилику да виде, али и науче нешто ново. Организаторима манифестације у Брчком већ три године жеља је, али и главни циљ је едукација младе театарске публике кроз прилагођавање програма дјеци и младима, који ће наставити са његовањем театарске умјетности и који ће израсти у нову генерацију брчанских умјетника.

Овогодишња Ноћ театра одржаће се у суботу, 16. новембра, у Омладинском центру Брчко у периоду од 15:00 до 17:00 часова. Програм ће отворити најмлађи чланови Веселог боравка Полиглота Института који ће извести „Маскенбал у шуми“, коју су вриједно припремали у протеклих мјесец дана, а потом ће посјетиоци имати прилику погледати двије позоришне представе.

Прва представа ће бити гостујућег Градског позоришта Живинице „Творница снова“, коју је по мотивима текста „Сан о ливадици“ од Н. К. Хаџић адаптирао и режирао Емир Ибрахимовић. Улоге у представи тумаче полазници драмског студија ГТ Живинице: Една Чолковић, Зејд Чолаковић, Елена, Харун и Ламија Голетић, Лејла Рамчевић, Изет Куљић. Насиха Салиховић, Нина Муламујић и Аида Черкезович. Представа говори о великим и остваривим сновима дјечака који, без обзира на све недаће и препреке успијева да живи и вјерује у своје снове.

Традиционално, програм манифестације бит ће обогаћен премијерном изведбом представе Драмског студија Полиглота Института, који су ове године припремили едукативну представу „Загађење није лако, рециклирати може свако“ за коју ауторство потписује Сандра Икановић Јовичић, а режију Емир Ибрахимовић. Улоге у представи тумаче Адријана Гајић, Сара Томић, Далиа Дуран, Елена Врањковић, Алекса Врањковић, Теодор Симић, Леон Павловић, Уна Симић, Лорена Павловић и Емина Кадрић. Представа на забаван и едукативан начин говори о заштити животне средине, проблему загађења и неправилног одлагања отпада, те начину на који ми сви можемо допринијети заштити наше животне средине.

Програм манифестације је отворен за све посјетиоце и беспалатан је.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img