Evropska noć istraživača po drugi put u Brčkom!

Omladinska organizacija Mali princ i Poliglota Institut će i ove godine biti domaćin Evropske noći istraživača, koja se po drugi put održava u Brčkom.

Cilj ove manifestacije je promocija nauke i istraživačkog rada među djecom i mladima, te poticanje mladih da se bave naukom i tehnologijom.

Ove godine Evropska noć istraživača će se održati u petak, 27.09.2019. a okupiće predavače, istraživače, profesore i studente iz cijele BiH i regiona, a program će obuhvatati prezentacije naučnih i istraživačkih radova, kvizove, takmičenje učenika srednjih škola, radionice, stručna predavanja, naučne eksperimente, te promocija nauke kod djece i mladih.

“Realizacijom ovog projekta želimo stvoriti platformu za nove ideje, realizaciju naučnih projekata, istraživanju i približiti prvenstveno djeci i mladima nauku, kroz inovativan i zabavan način, te smo zbog toga odlučili najveći dio programa posvetiti naučnim radovima učenika osnovnih i srednjih škola”, saopšteno je iz organizacije “Mali princ”.

I ovogodišnja manifestacija će biti realizovana pod sloganom “Let's STEAM! Stvarajmo nove prilike” u cilju proslavljanja kreativne strane nauke, kao i sam kreativni proces naučnog dostignuća. STEAM je slogan za nauku, tehnologiju, preduzentištvo, umjetnost i matematiku (Science, Technology, Entrepreneurship, Arts, Mathematics).

U toku su završne pripreme ovogodišnje manifestacije, koja će grad Brčko (ponovo) uvrstiti u veliku evropsku porodicu gradova koji želi mladim ljudima dati priliku da pokažu svoje znanje i vještine, te stvoriti platformu za njihovo napredovanje.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime