Esed Kadrić primio kadete rukometne reprezentacije BiH

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta primio je danas rukometnu kadetsku reprezentaciju BiH.

On je izrazio zadovoljstvo ovim susretom i rekao da je veoma rado prihvatio da Skupština Brčko distrikta bude pokrovitelj trodnevnog boravka kadetskih reprezentacija BiH i Slovenije koje će tokom vikenda igrati dvije utakmice.

- Reklama -

– Mi u Brčkom imamo veoma kvalitetan rukometni klub i cijenim da će ovi susreti i utakmice, kao i turnir koji ćemo imati u decembru značajno doprinijeti daljem razvoju rukometnog sporta u Distriktu – rekao je predsjednik Kadrić.

On je poručio da je Brčko otvoreno prema državnoj i svim selekcijama koje žele da dođu na pripreme ili takmičenja i izrazio uvjerenje da će Brčko kao domaćin stvoriti i bolje uslove za okupljanja sportista.

Nebojša Golić, selektor reprezentacije zahvalio se domaćinima i RK “Lokomotiva“ koji je tehnički organizator susreta kadetskih reprezentacija. On je rekao da su u kadetskoj reprezentaciji rukometaši iz gotovo svih rukometnih klubova i da su rad, disciplina i što veći broj susreta i utakmica najvažniji za razvoj i uspjeh sportista.

Edin Klis, kapiten reprezentacije koji dolazi iz RK „Krivaja“ Zavidovići izjavio je kako se nada da će na utakmicama koje će igrati pokazati zašto su baš oni izabrani u ovu reprezentaciju.

U znak zahvalnosti za gostoprimstvo reprezentativci su predsjedniku Kadriću uručili zahvalnicu

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime