spot_img
spot_img

Есад Атић поручио: Другови из Сарајева, не знам шта вам смета, двије године нисте дошли у Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

– Другови из Сарајева, не знам шта вам смета, двије године нисте дошли у Брчко – каже Есад Атић, предсједник СДП-а у Брчком на критике из водства странке.

Након што су Странка демократске акције (СДА), Странка за Босну и Херцеговину, Социјалдемократска партија (СДП) и заступник националних мањина Алија Дењагић договорили принципе заједничког дјеловања, на Фацебооку се огласио предсједник Главног одбора СДП-а Саша Магазиновић који је написао да предсједник СДП-а у Брчком није имао сагласност Главног одбора, а колико је упознат ни било којег другог органа СДП-а, да потпише било какав споразум о формирању власти.

– Мислим да је неозбиљно да се о овим стварима расправља путем друштвених мрежа. Постоје органи, постоји партија и ту се разговара и договара. Ми у Брчком смо потписали споразум који није коалициони, него споразум о заједничком дјеловању да се дође до коалиције. Ту постоји још најмање десет политичких субјеката, који су значајни из реда српског и хравтског народа. Ту су ХДЗ, СНСД, Социјалистичка партија, ХСП… Очито да другови у Сарајеву не знају шта је надлежност главног одбора, а шта општинске, односно дисктриктне организације. На данашњој сједници дисктриктне организације донесена је одлука да се иде у тај процес. Наравно, када се дође до нивоа евентуално коалиционог споразума, тада ћемо у складу са статутом тражити потребна одобрења – каже Атић.

Први човјек брчанског СДП-а разочаран је односом другова из главног града.

– Кампања је прошла, нико ме није назвао. Након избора имамо јако лош резултат. Свели смо се на једног посланика и једини излаз је учествовање у власти која је по природи увијек близу концетрациона. Само је једном формирана власт без СДА. Говорим о локалним приликама и о локалним интересима чланства и грађана дистрикта Брчко и то нас упућује на на ову сарадњу. Знам да су угашене многе организације СДП-а у Републици Српској захваљујући понашању руководства партије из Сарајева и изгледа да им је циљ да се угаси и у Брчком – закључио је Атић.

 

 

 

(faktor.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img