spot_img
spot_img

Епидемиолошка ситуација у Брчком повољнија

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На ковид и другим инфективним одјељењима у брчанској Болници тренутно је на лијечењу 37 пацијената, од којих је 36 позитивних и један суспектан.

Ово је за Радио Брчко потврдио др Душан Стокић, директор брчанске Болнице који је истакао како се посљедних дана биљежи пад броја укупно хоспитализованих пацијената, што епидемиолошку ситуацију у Брчком чини повољнијом.

“Према подацима с којим располажемо и које требамо имати у виду, 6. априла је било хоспитализовано 145 позитивних пацијената и од тада имамо пад тог броја. Прво је то био благи тренд смањивања, а послије нешто већи. Сада смо дошли до овог броја, негдје између 35 и 40 пацијената и он се отприлике одржава неколико дана. То све говори да је епидемиолошка ситуација боља, да ове епидемиолошке мјере које су прије мјесец дана пооштрене дају резултате”, рекао је Стокић.

Он је истакнуо како се на одјељењу за интензивно лијечење налази осам пацијената, од којих је пет прикључено на респираторе, док је троје на другим модулима умјетне вентилације.

“Сви они су они тешки пацијенти. Ови што су интубирани су чак и критични. Нажалост, број у интензивној се најспорије смањује, ту и даље имамо доста пацијената, а максимално их је било 12”, каже Стокић.

Када је у питању медицинско особље, Стокић каже како је тренутно ситуација под контролом, те како је у складу са падом броја заражених, рад запосленика лакше организовати.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img