Експерти из Сарајева и Бања Луке провешће додатну анализу рада два одјела брчанске Болнице - nula49.com
spot_img
spot_img

Експерти из Сарајева и Бања Луке провешће додатну анализу рада два одјела брчанске Болнице

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На основу захтјева грађана, односно пацијената који су незадовољни квалитетом пружене услуге у брчанској Болници, ресорно Одјељење Владе Дистрикта, покренуло је процес ванредне контроле, односно додатног стручног надзора у два случаја, како би екстерна комисија утврдила евентуалне пропусте медицинских радника у обављању свакодневних задатака.

„Врло брзо би комисија сачињена од еминентних стручњака из Универзитетских клиничких центара Сарајева и Бања Луке, требала стићи у Дистрикт да процјени, прво квалитет рада унутар Одјељења гинекологије и акушерства“, истакао је шеф Одјељења за здравство и остале услуге Сеад Шадић.

Кад је ријеч о другом писменом захтјеву, он се односи на Одјељење хирургије, одсјек Ортопедија.

„Конкретно је ријеч о притужби на успостављање медицинске дијагностике, те оперативног и постоперативног поступка код операције кука, једног од пацијената брчанске Болнице“, прецизирао је Шадић.

Прије самог доласка комисије неопходно је припремити односно осигурати на увид сву релевантну медицинску документацију у вези са наведеним.

„На нама, односно менаџменту Болнице, те шефовима поменутих болничких одјељења и одсјека је да благовременом припремом неопходне документације створимо оптималне предусове за квалитетан рад експертске комисије. Тек по окончању њеног рада знаћемо евентуално треба ли и у ком правцу дјеловати“, закључио је шеф Одјељења за здравство и остале услуге брчанске Владе магистар Сеад Шадић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img