spot_img
spot_img

Ексхумирано тијело како би се изузели узорци: Потрага за убицом Сузане Симикић, убиство старо преко 20 година

spot_img
spot_img

Прије неколико дана на једном локалном гробљу на подручју Брчког извршена је ексхумација једног тијела како би се узели узорци за анализу, а све у сврху проналаска убице Сузане Симикић које се догодило у мају 2001.године, потврђено је Отиску од више извора.

Трагом ове информације затражили смо и званично одоговоре из Полиције Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одакле су нам одговорили: “Полиција Брчко дистрикта БиХ под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ у континуитету проводи истражне радње у циљу расвјетљавања кривичног дјела за које питате. У интересу истраге нисмо у могућности износити више детаља до окончања свих истражних активности”.

Кобни повратак из школе

Подсјећамо, 9. маја 2001. године 15-годишња Сузана Симикић ученица осмог разреда основне школе у Ражљеву у Брчко дистиркту Босне и Херцеговине убијена је током повратка из школе. Пронађена је у шуми крај пута, неколико стотина метара од породичне куће.

Реконструкција догађаја

Према реконструкцији кретања, Сузана је нешто иза поднева изашла након наставе из Основне школе у Ражљеву, гдје је похађала осми разред. Заједно са осталим ученицима који користе аутобуски превоз сачекала је аутобус и ушла у њега. Изашла је на уобичајеном стајалишту надомак куће око 13 сати.

Како у уобичајено вријеме није дошла кући, Сузанини родитељи су око 14 сати телефоном обавијестили полицију Брчко дистрикта Босне и Херцеговине о нестанку њихове кћерке а један сат послије у зграду полиције дошли су отац и старија сестра Сузане Симикић како би и лично пријавили њен нестанак.

Полицијске патроле су почеле потрагу дионице од аутобуског стајалишта гдје је Сузана изашла из аутобуса према кући удаљеној око 600 метара. Потрази су се придружили и мјештани оближњих села. У 16 сати и 15 минута у шуми недалеко од аутобуског стајалишта, пронађено је тијело Сузане Симикић, убијене на свиреп начин, угушењем, са више тјелесних повреда. Убиство се десило око 13 сати.

Опсежна истрага

Према реконструкцији догађаја, након изласка из аутобуса Сузана Симикић је прешла пут и кретала се његовом лијевом страном у правцу куће. То је потврдио један свједок који ју је примјетио док је пролазио аутомобилом. И то је био посљедњи пут да ју је неко видио живу. Нико није примјетио било какве особе које су биле у близини или возило. Опсежна истрага за доказима и свједоцима који би истражитељима помогли у потрази за убицом или више њих још није дала коначне резултате.

Из полиције Дистрикта је у ранијим изјавама за медије речено да је урађено око 180 вјештачења, обављено 600 разговора и мноштво консултација с експертима криминалистичке, судско-медицинске и психијатријске струке из БиХ, Србије, Хрватске, па чак и америчког ФБИ.

Награда од 50.000 марака

Још увијек је актуелна и награда у износу од 50.000 марака као награда за информацију која би полицију довела до убице.

Самоубиство мајке Саре

Крајем маја 2010.године своју тугу за убијеном Сузаном прекратила је њена 56-годишња мајка Сара која је извршила самоубиство скоком у бунар.

Тада су чланови фамилије Симикић казали да се покојна Сара никада није помирили са свирепим убиством своје кћерке, а кап која је прелила чашу јесте чињеница да убица још увијек није пронађен.

 

 

 

 

(otisak.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img