Ekonomska škola obilježila Dan učitelja

- Reklama -

Povodom Dana učitelja koji se obilježava 5. oktobra pod sloganom: „U zdravom tijelu zdrav duh“ JU Ekonomska škola Brčko organizovala je danas sportski dan.

Odjeljenje za obrazovanje ovim povodom priprema i svečanu akademiju koja će biti održava večeras.

- Reklama -

Na školskim sportskim terenima skupilo se preko sedamsto učenika i nastavnika. Direktorica je čestitala Dan učitelja, podsjetila na značaj, težinu i plemenitost učiteljskog poziva, kolegama poželjela uspjeh u radu i dobro zdravlje, a učenicima da imaju dobre učitelje koji će znati da ih pripreme za život i sva životna iskušenja.

U osam sati organizovana i lijepa povorka uputila se prema gradskom izletištu Ficibajer. U organizaciji su pomogli volonteri Crvenog krsta i školski policajci.

Šetnja je trajala jedan sat. Na izletištu su nastavnici i učenici ugostiteljske struke učenike dočekali sa toplim čajem. Poslije doručka počele su sportske aktivnosti: fudbal, odbojka, odbojka na pijesku, košarka, šah, tenis, vježbe na spravama, kolo i ostale rekreativne aktivnosti…

Sunčano vrijeme doprinijelo je da sve bude ljepše i nekako svečano.

Iz Ekonomske škole zahvalili su svima koji su doprinijeli da jedan školski dan bude drugačiji, da se uspješno realizuju šetnja i sportske aktivnosti, da se promoviše zdrav način života, da se uživa u prirodi i druženju.

Zdrabvi bili!

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime