Edukacija učenika o značajnosti borbe protiv korona virusa

U organizaciji Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH, a u saradnji sa Odjeljenjem za obrazovanje, JZU „Zdravstveni centar” Brčko i Policijom Brčko distrikta BiH juče je u prostorijama JU „Poljoprivredna i medicinska škola” održana edukacija o značajnosti borbe protiv virusa korona.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić je stavio akcenat na neophodnost ovakvih aktivnosti kojim se edukuju učenici osnovnih i srednjih škola u cilju što kvalitetnije zajedničke borbe protiv COVID-19.

„Evidentno je da smo mi u proteklom periodu zbog pogoršane epidemiološke situacije morali prekidati nastavni proces i samim tim bilo je neophodno da uključimo stručna lica, kao što je prim.dr. Mirjana Kuzmanović, koja će dodatno edukovati i informisati učenike o COVID-19, poštivanju mjera i sl. Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge će u narednom periodu ovakve i slične aktivnosti organizirati i za roditelje“, kazao je Šadić

On je istakao da ga posebno raduje što je veliki broj nastavnog osoblja zainteresovan i za vakcinaciju.

„Sa novim kontingentom vakcina planirano je da se vakciniše i nastavno osoblje. Također, vjerujem da će postojati i dobri preduslovi da u narednom periodu ne dolazi do prekida nastavnog procesa zbog pogoršane epidemiološke situacije“, kazao je Šadić.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović je istakao da se radi o značajnoj edukativnoj akciji i pozvao učenike da čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svih iz njihovog neposrednog okruženja.

„Bitno je da se svi građani Distrikta upoznaju sa epidemiološkom situacijom i načinom kako da se zaštite od virusa, a posebno smatram da je to bitno za učenike završnih razreda srednjih škola“, naglasio je Bulatović.

Direktorica JU „Poljoprivredna i medicinska škola“ Marica Mrkić izrazila je zahvalnost Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge, kao i Odjeljenju za obrazovanje koji su omogućili dodatnu edukaciju učenika ove škole.

„Svaki dan naši učenici i pored ove edukacije na časovima odjeljenske zajednice imaju i dio educiranja u vezi sa COVID-19. Razlog svemu tome jeste i veliki broj naših nastavnika koji se prijavio za vakcinaciju, što je jedan pozitivan korak kada je u pitanju zaštita i prevencija i učenika i nastavnika Distrikta. Ja se nadam da će naši učenici poslije današnje edukacije svojim roditeljima, prijateljima, prenijeti ova iskustva koja su stekla“, kazala je Mrkić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime