Džaferović i Vilijamson razgovarali o Brčkom

Predsjedavajući Arbitražnog tribunala za spor oko međuentitetske linije razgraničenja u području Brčkog Klint Vilijamson rekao je juče u Sarajevu da su strukture u Brčko distriktu stabilne, ali da ima prostora za napredak u oblastima dobrog upravljanja, razvoju infrastrukture i jačanju ekonomije.

On je razgovarao sa bošnjačkim članom Predsjedništva Šefikom Džaferovićem o političko-ekonomskom stanju i prilikama u Brčko distriktu i BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Vilijamson je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa zvaničnicima i institucijama s ciljem očuvanja stabilnosti i održivosti Distrikta.

Džaferović je naglasio važnost Brčko distrikta za BiH i istakao značaj Arbitražnog tribunala za Brčko i funkcionisanje Distrikta u skladu s Arbitražnom odlukom.

On je izrazio čvrsto opredjeljenje za očuvanje i unapređenje vrijednosti na kojima je konstituisan Brčko distrikt, te naglasio da je primjer mulitietničke sredine koja dobro funkcioniše.

U ime srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika sastanku je prisustvovao njegov savjetnik Dragoljub Reljić, a umjesto predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića njegov savjetnik Zoran Mikulić.

Sastanku je prisustvovao i supervizor za Brčko Majkl Skenlan.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime