Dvorana u Pelagićevu premala za humanost

U Sportskoj dvorani u Pelagićevu večeras prelijepa slika. Hiljade građana došlo je da podrži koncert “Svi u glas za Natašu” i skromnim prilozima pomogne liječenje naše Nataše Dragić.

Stanovnici Pelagićeva, Brčkog, ali i okolnih sela, opština i gradova, večeras su, u do sada neviđenom broju, pokazali kako izgleda humanost na djelu. Vidjelo se to prilikom samog ulaska u Pelagićevo – stotine vozila parkiranih svuda gdje možete zamisliti auto i na nekoliko mjesta gdje ne možete.

Red za kupovinu karata skoro nepregledan, ali bez nervoze, guranja i galame… Svi mirno stoje i strpljivo čekaju da uđu.

- Reklama -

“10 maraka je ulaz”, govori redar dok pokušava da vrati kusur gospođi koja ga i ne sluša. Dala je 50, ne žali. Iza nje, momak iz tri džepa vadi tri novčanice po 50 KM. Kaže nam da je stigao iz Brčkog, a novac nije samo od njega – komšije i prijatelji poslali, nisu mogli doći.

Dva domaćina se na ulazu raspravljaju ko će kome platiti ulaz. Kompromis nalaze u jednostavnom rješenju – platila su obojica za obojicu. Ionako sav iznos ide za Natašu.

Mnogi samo plate ulaz, a onda se okrenu i vrate kući. Ne zanima ih koncert, ili nemaju vremena. Samo žele da pomognu.

A u sali – predivna slika. Prepune tribine, mjesta ispunjena do posljednjeg. I mnogo preko toga. Stotine posjetilaca stoji, stoje i redari, nemaju mnogo posla. Povremeno samo zamole posjetioce da se pomjere koji korak naprijed, kako bi i oni koji pristižu imali mjesta.

Kulturno prosvjetno društvo “Vaso Pelagić” iz Pelagićeva sa ponosom i zahvalnošću ističe da sav novac ide za liječenje Nataše Dragić. Svi izvođači su se večeras odrekli dnevnice, tu su da pomognu – glasom i igrom.

U slučaju da večeras niste u Pelagićevu, nije kasno da pomognete, akcija se ne završava.

Tekući račun Nataše Dragić i dalje je otvoren – 5550038116255069.

Instrukcije za devizne uplate su:

SWIFT: COBADEFFXXX
COMMERZBANK AG
FRANKFURT AM MAIN DEU

NOVA BANKA AD BANJA LUKA
SWIFT: NOBIBA22

BA395550000027649674
DRAGIC NATAŠA
Mehmedagica 18 Brcko BiH

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime