Dva nova smjera u brčanskoj Gimnaziji

Danas je na prvom nastavku 10. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH usvojen Nacrt zakona o izmjeni Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje Vlada je usvojila Odluku o broju đaka za upis u srednje škole Brčko distrikta BiH za školsku 2017/2018. godinu.

- Reklama -

“Planirani broj đaka po školama za 2017/2018. godinu je: Gimnazija 120, Ekonomska škola 220, Tehnička škola 280 i Poljoprivredna i medicinska škola 200 đaka. Novina ove godine je da se u Gimnaziji uvodi društveno-jezički smjer i računarsko-informatički smjer.

Nadamo se da ćemo za uvođenje ovih smjerova pripremiti sve potrebno prema pedagoškim standardima, opremiti učionice i kabinete da se može izvoditi i takav vid nastave”, rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje.

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je i Prijedlog odluke o promjeni namjene javnog dobra (k.č. 1815/6 k.o. Brka), a na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu usvojena je i Odluka o usvajanju Godišnjeg plana gazdovanja šumama u svojini Brčko distrikta BiH za 2017. godinu.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime