Dušanu je potrebna naša pomoć: Da ponovo zagrli svoju djecu!

Dušan je rođen 06.05.1993. godine u Donjem Žabaru (Republika Srpska).

Uvijek nasmijan i vedrog duha, sportom se bavio od ranog djetinjstva i bio odličan đak. Ljubav prema životinjama je prevagnula te je uspešno završio studije veterine u Novom Sadu. Nakon završenih studija zaposlio se kao doktor veterine i formirao porodicu. Tamo je živio sa suprugom i dvoje male dece.

- Reklama -

Krajem jula mjeseca 2021. godine Dušan je doživio stravičnu nezgodu nakon skoka u vodu na bazenu u Brčkom, usljed koje je došlo do preloma vratne kičme i paralize ruku i nogu. Istog dana je operisan u Tuzli, utvrđen je prelom od drugog do četvrtog kičmenog pršljena sa kompresijom kičmene moždine. Uprkos tome što su hirurzi bili zadovoljni operacijom, stanje mu se zakomplikovalo upalom pluća i priključenjem na respirator. Ljekari su davali male šanse da će preživjeti.

Nakon toga je prebačen u Urgentni centar Novog Sada, gdje se divno osoblje herojski borilo za njegov život. Posle 40 dana uspješno je odvojen od respiratora, a zatim prebačen na Kliniku za rehabilitaciju u Beogradu. Rameni pojas je ojačao, počeo je da pomjera ruke, savija ih u laktovima. Osmijeh na licu i vjera su ga pratili od početka i vremenom su sve jači.

Sredstva su mu potrebna za liječenje, specijalističke preglede i dijagnostiku, tretmane matičnim ćelijama, neurorobotiku, vježbanje u kućnim uslovima, neurostimulator, ortopedska pomagala, lijekove, suplemente, medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, kao i za putne troškove…

Da bi Dušan nastavio sa liječenjem i rehabilitacijom, potrebni smo mu svi mi!

Da Dušan ponovo zagrli svoju djecu!

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime