Državljanin Hrvatske pokušao na prelazu Brčko da prenese veću količinu novca

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su državljanina Hrvatske da na graničnom prelazu Brčko na izlasku iz zemlje nezakonito prenese veći iznos novca.

Hrvatski državljanin čiji su inicijali E.A. pokušao je da prenese 35.636 KM, 1.405 evra i 6.122 kune za koje nije imao dokumentaciju o porijeklu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Oduzeti novac i E.A. su u petak, 26. jula, predati službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su lice čiji su inicijali J.K. jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za njim raspisalo potragu zbog krađe.

Uhapšeni je na sarajevski aerodrom stigao juče letom iz Štutgarta, nakon čega je predat službenicima Policijske uprave Novi Grad MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom ulaska u BiH, službenici Jedinice granične policije Brčko su u subotu 27. i petak 26. jula uhapsili dva lica – državljanina Srbije B.B. koga Osnovni sud na Sokocu potražuje zbog krivičnog djela posebni slučajevi falsifikovanja isprave, te B.A. za kojim je Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu radi izdržavanja kazne zatvora.

Oni su predati službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na međunarodnom aerodromu Banjaluka na letu za Memingen, pripadnici Granične policije su u subotu, 27. jula, uhapsili lice M.M. koje zbog pronevjere potražuje banjalučki Osnovni sud, a koje je predato službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Istog dana, na izlasku iz BiH na prelazu Neum, uhapšen je državljanin Srbije čiji su inicijali S.H. za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela nanošenje teške tjelesne povrede.

Pripadnici Granične policije Neum predali su uhapšeno lice službenicima Policijske stanice Ilidža MUP-a Kantona Sarajevo.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime