Drugi put produžen pritvor Daliboru Jovičeviću, osumnjičenom za ubistvo oca

Osnovni sud Brčko distrikta BiH, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, produžio je dana 26.05.2020. godine pritvor za još tri mjeseca Jovičević Daliboru, nastanjenom u Brezovom Polju, koji se sumnjiči da je izvršio krivično djelo – Ubistvo – iz člana 163. stav (2) tačka 1) i krivično djelo – Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari – iz člana 365. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Ovakvu odluku sude je donio nakon što je utvrdio da u odnosu na osumnjičenog i dalje egzistira osnovana sumnja da je izvršio pomenuta krivična djela, kao i poseban pritvorski razlog propisan odredbom člana 132. stav (1) tačka a) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH, odnosno da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost kod bjekstva osumnjičenog.

Podsjećamo da se Jovčević Dalibor sumnjiči da je između 11. i 12. februara u mjestu Brezovo Polje na svirep način lišio života svoga oca, kao i da je neovlašteno držao automatsku pušku marke M70.

*Preduzimanje radnji u krivičnom postupku protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za izvršenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime