spot_img
spot_img

Drogirao goste pa ih pljačkao: Produžen pritvor ugostitelju iz Brčkog

spot_img
spot_img

Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Zijadu Karaliću, zvanom Gike, vlasniku Disko bara “Kaskada” u Gornjem Rahiću, zbog sumnje da je na štetu gostiju izvršio seriju teških krađa na naročito drzak način.

On se, naime, sumnjiči da je, uz pomoć svojih zaposlenika, od marta do avgusta ove godine, pljačkao svoje goste, koje je prethodno drogirao.

Tužilaštvo raspolaže dokazima da je u većini slučajeva kod oštećenih gostiju prethodno izazvana omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva, kakve su pronađene u pretresu kod osumnjičenog.

Faktor.ba nezvanično saznaje da je u pitanju antipsihotik Clozapine, koji je u određenoj koncentraciji pronađen u krvi opljačkanih gostiju.

– Prije isteka jednomjesečnog pritvora koji mu je određen odmah nakon hapšenja i tužilačkog ispitivanja Tužilaštvo Distrikta predložilo je produženje ove mjere prema osumnjičenom ocjenjujući da i dalje egzistiraju razlozi koji opravdavaju njegov boravak u pritvoru. Ocijenjeno je da i dalje postoji opasnost da bi mogao ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna. Na ročištu za produženje pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva u cijelosti, pa je osumnjičenom produžio pritvor za još dva mjeseca – kazao nam je Samir Begnović, glasnogovornik Tužilaštva.

Nakon produženja pritvora osumnjičenom Tužilaštvo u saradnji s policijom Distrikta nastavlja intenzivno sprovoditi istragu u ovom predmetu usmjerenu na daljnje prikupljanje dokaza za krivična djela za koja je osumnjičen.

 

 

 

(faktor.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img