Dramski studio Poliglota Instituta i ove godine na Međunarodnom festivalu dječije dramske igre “Glumijada”

Dramski studio Poliglota instutita, nakon realizacije projekta za djecu i mlade „Alisa u Zemlji čuda“ priprema novu predstavu za djecu koja će premijerno biti izvedena u petak, 29. marta na Međunarodnom festivalu dječije dramske igre Glumijada u Beogradu.

U pitanju je predstava „Petar Pan“, koju je prema istoimenom književnom i diznijevom klasiku režirala Sandra Ikanović Jovičić, voditeljica Dramskog studija Poliglota Instituta.

Petar Pan je priča o odrastanju, potrazi za avanturama, beskrajnoj dječijoj mašti i želji da svaka osoba u sebi zauvijek očuva onaj istinski i iskreni duh mladosti.

- Reklama -

Polaznici Dramskog studija, koji egzistira već drugu godinu u Brčkom, pored glumačkog angažmana, na ovoj predstavi su radili i izbor kostima, muzike, ali i radili na adaptaciji teksta za scenu. Glumačku postavu ove predstave čine djeca uzrasta od 4 do 11 godina, a koji iza sebe imaju već nekoliko uspješnih predstava, koje su rađene prema tekstovima svjetskih književnih klasika.

Ove godine po drugi put, Dramski studio će, kao jedini učesnici iz BiH, biti dio značajnog kulturnog projekta za djecu i mlade koji se već nekoliko godina realizuje u Beogradu pod umjetničkim rukovodstvom glumice Tijane Kesić.

GLUMIJADA je međunarodni festival revijalnog karaktera na kome se predstavljaju škole glume za djecu od 5 do 19 godina iz Srbije i čitavog regiona. Program festivala je usmjeren na razvijanje kreativnog razmišljanja i vještine komunikacije kod djece i mladih, kao i na pobuđivanje interesovanja za pozorište i književnost kod svih uzrasta.

Nakon premijerne izvedbe predstave u Beogradu, Poliglotin Dramski studio planira izvedbe „Petar Pana“ i u svom gradu, a već su u pripremi i novi, edukativni pozorišni projekti za djecu i mlade.

Uloge u predstavi tumače: Teodor Simić, Bojana Đurđević, Elena Vranjković, Leon Pavlović, Vuk Ristanić, Aleksa Vranjković, Adrijana Gajić, Sara Tomić, Gordana Đurđević, Berina Bulčević, Vidak Janjković, Luka Matijević, Lena Šoškić, Una Simić i Lorena Pavlović.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime