Dragoslav Bokan sutra u Brčkom

Reditelj, književnik i publicista Dragoslav Bokan, predsjednik Instituta za nacionalnu strategiju, 1. novembra dolazi u Brčko.

Bokan će u amfiteatru Ekonomskog fakulteta održati predavanje na temu „Osam vijekova srpske otadžbine“, a ovo je sjajna prilika da Brčaci čuju jednog od najvećih srpskih mislilaca današnjince. Događaj počinje u 18 časova, a ulaz je slobodan.

Organizator predavanja je brčanski „Konzervativni klub“.

Dragoslav Bokan rođen je 15. februara 1961. godine u Beogradu. Posle završene XI beogradske gimnazije, diplomirao je režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti i završio postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu.

Učestvovao je u monumentalnom dokumentarnom projektu Televizije Beograd – „Svedoci vekova“ 1989. godine, u sklopu koga je režirao epizode serijala posvećene manastiru Visoki Dečani i crkvi Bogorodice Ljeviške u Prizrenu.

Krajem osamdesetih godina prošlog vijeka boravi u SAD, odakle se vraća početkom devedesetih u Beograd, gde radi u BIGZ-u, kao urednik specijalnih izdanja ekskluzivnih knjiga ezoterijske tradicije evropske kulture. Pomoćnik mu je bio dobitnik NIN-ove nagrade za 2012. godinu, Aleksandar Gatalica.

Magazin „The Man“ ga je proglasio za najboljeg kolumnistu 2012. godine. Saradnik je i počasni član „Urbanog književnog kruga“ iz Kanade.

Njegov književni opus uključuje veliku ikonografsku studiju „Ognjeni ljiljani“, monografije „Beograd grad tajni“, „Novi Sad od varoši do grada“, „Politika: mit, hronika, enciklopedija“, studija „Portret mladog dendija“ i knjigu za djecu „Junaci srpskog ustanka“.

Za Vladu Srbije je, u prvom talasu osporavanja samoproglašene nezavisnosti Kosova, osmislio kampanju bilborda sa citatima istaknutih zapadnih političara i mislilaca, uz poruku „Kosovo je Srbija“. Kampanja je bila toliko značajna da je i „Njujork tajms“ pisao o njoj.

Oženjen je i otac šestoro djece.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime