spot_img
spot_img

Драгослав Бокан сутра у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Редитељ, књижевник и публициста Драгослав Бокан, предсједник Института за националну стратегију, 1. новембра долази у Брчко.

Бокан ће у амфитеатру Економског факултета одржати предавање на тему „Осам вијекова српске отаџбине“, а ово је сјајна прилика да Брчаци чују једног од највећих српских мислилаца данашњинце. Догађај почиње у 18 часова, а улаз је слободан.

Организатор предавања је брчански „Конзервативни клуб“.

Драгослав Бокан рођен је 15. фебруара 1961. године у Београду. После завршене XI београдске гимназије, дипломирао је режију на Факултету драмских умјетности и завршио постдипломске студије на Филозофском факултету.

Учествовао је у монументалном документарном пројекту Телевизије Београд – „Сведоци векова“ 1989. године, у склопу кога је режирао епизоде серијала посвећене манастиру Високи Дечани и цркви Богородице Љевишке у Призрену.

Крајем осамдесетих година прошлог вијека борави у САД, одакле се враћа почетком деведесетих у Београд, где ради у БИГЗ-у, као уредник специјалних издања ексклузивних књига езотеријске традиције европске културе. Помоћник му је био добитник НИН-ове награде за 2012. годину, Александар Гаталица.

Магазин „The Man“ га је прогласио за најбољег колумнисту 2012. године. Сарадник је и почасни члан „Урбаног књижевног круга“ из Канаде.

Његов књижевни опус укључује велику иконографску студију „Огњени љиљани“, монографије „Београд град тајни“, „Нови Сад од вароши до града“, „Политика: мит, хроника, енциклопедија“, студија „Портрет младог дендија“ и књигу за дјецу „Јунаци српског устанка“.

За Владу Србије је, у првом таласу оспоравања самопроглашене независности Косова, осмислио кампању билборда са цитатима истакнутих западних политичара и мислилаца, уз поруку „Косово је Србија“. Кампања је била толико значајна да је и „Њујорк тајмс“ писао о њој.

Ожењен је и отац шесторо дјеце.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img