Dragan Tomaš izabran za predsjednika Udruženja sudija Brčko distrikta

Sudija Osnovnog suda Dragan Tomaš, na osnivačkoj Skupštini Udruženja sudija Brčko distrikta BiH, održanoj u zgradi brčanskih pravosudnih institucija, jednoglasno je izabran za prvog predsjednika ovog strukovnog udruženja.

Kako je rečeno na osnivačkoj Skupštini cilj osnivanja Udruženja je “zaštita digniteta sudijske funkcije te ostvarivanje zajedničkog interesa i unapređivanja pravne struke i nauke”.

- Reklama -

“Osim toga Udruženje će se zalagati za efikasno funkcionisanje pravosuđa i pravnog sistema uopšte i za davanje prijedloga nadležnim organima u pitanjima bitnim za funkcionisanje sudstva. Novoformirano Udruženje zalagaće se i za poštovanje zakonitosti i pravde kroz sve aktivnosti, očuvanja i jačanja nezavisnog i samostalnog sudstva, te razvijanje i unapređenje pravne svijesti, sudijske etike i pravne kulture, kao i za razvijanje i jačanje profesionalne etike i odgovornosti sudija”, naglašeno je na osnivačkoj skupštini.

Inače, sudija Tomaš je rođen u Zagrebu 1960. godine, a od druge godine živi u Brčkom, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Pravni fakultet je završio u februaru 1986. godine na beogradskom Univerzitetu. Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za sudiju Osnovnog suda u Brčkom izabran je u novembru 2012. godine.

 

 

(M.D.)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime