spot_img
spot_img

Др Марковић: Бахатост, дрскост и безобразлук директора ЈЗУ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Саопштењем јавности данас се обратио др Бранислав Марковић, посланик у Скупштини Дистиркта. Саопштење преносимо у цјелости:

Бахатост, дрскост и безобразлук преточен је прије неколико дана у писанију коју је без трунке стида потписао директор Јавне здравствене устнове (ЈЗУ) Брчко дистрикта Нихад Шибоњић, а који није демантовао ни једну једину ријеч коју сам изговорио.

С обзиром да сам добио на десетине па можда и на стотине порука подршке што директно, што путем СМС-а и на друге начине од грађана осјећам се дужним одоговрити на опширну писанију директора ЈЗУ-а у Брчком Нихада Шибоњића.

-Ја немам никаквог скривеног интереса осим да допринесем уређењу здравства у Брчком које је у расулу и чију цијену плаћају грађани, а све због неспособних руководилаца. Уређено здрвство у нашем граду је у интересу свих грађана који вапе за квалитетном медицинском услугом. Нажалост, тренутно имамо хаос у здравству, листе чекања су предуге, за најбаналније прегледе и снимке наши грађани се упућују у друге градове, недостаје љекарског кадра и одговарајућа дијагностика. Умјесто да се менаџмент забрине због оваквог стања и умјесто да трагају за љекарским кадром, они запошљавају администрацију која је гломазна и није ефикасна.

Менаџмент ЈЗУ у Брчком је показао своју бахатост не долазећи на скупштинске комисије за здравство, а више пута се надлежни представници ЈЗУ-а нису појавили на скупштинским сједницама што довољно говори какав је њихов однос према оснивачу и главном финансијеру како љекара тако и гломазне администрације која, неоправдано, има веће плате од љекара.

Надлежни у ЈЗУ Брчко би требали ослушнути коментаре грађана о здравству у нашем граду. Ако ништа бар би требало да читају коментаре на друштвеним мрежама гдје велики број грађана изражава своје огорчење на рад у ЈЗУ.

Морам примјетити да је менаџмент ЈЗУ-а највише погодио дио моје скупштинске дискусије који се односио на 4 милиона марака који је у 2017. години издвојен за набавку опреме и плус 25 милиона марака за рад и пружање здравствених услуга као и средства у скоро истом обиму за 2018.годину.

Што се тиче операционих сала то сам ја рекао у својој дискусији на посљедњем скупштинском засједању, али на основу извјештаја који је пред заступницима прочитао шеф Владиног одјељења за здравство прим. др. Сабрија Чандић из којег се врло лако може закључити да су операционе сале у катастрофалном или у веома лошем стању.

Када се ради о специјализацијама било би добро да менаџмент, на челу са Нихадом Шибоњићем, јавности каже колико у наредних пет година иде гинеколога у пензију, колико педијатара и колико анестезиолога, те колика је економска оправданост „пластичног“ хирурга. Колико је Брчком потребно оралних хирурга, а колико их имамо?

Када се господа из менаџмента удостоје и изађу са овим информацијама у јавност тада ће нам многе ствари бити доста јасније.

Невјероватно је да надлежни из ЈЗУ Брчко кажу да опрема није застарила, а ЦТ апарат није исправан, магнет такође, ренген апарат не ради као ни дијагностички стуб за ендоскопију. Ови апарата су најскупља и најнеопходнија за редован рад.

Такође, казују да није тачно како студент генерације није прошао на конкурсима, а одговорно тврдим да је тако јер је два пута излазио на конкурс и није примљен, а умјесто њега примљене су особе са „стажом студирања“ од преко 20 година. Ово је лако доказиво и то ће бити врло брзо презентовано јавности.

Надлежни у ЈЗУ су можда остварили своје личне интересе и интересе својих породица, рођака, комшија, па их јавно позивам да објаве списак примљених радника у ЈЗУ од почетка њиховог мандата до данас и то у свим сферама и то би требало да покаже на који начин раде и запошљавају.

На крају, због грађана који врло често вербално нападају медицинско особље, желим истаћи да медицинско особље и љекари раде професионално и најбоље што знају, али због недостатка опреме и људства стиче се утисак да су они одговорни због гужви, погрешних дијагностика и терапија, а нису.

Позивам грађане да све неправилности у раду ЈЗУ у писменој форми, телефонским позивом или на неки други начин пријаве менаџменту ЈЗУ.

С поштовањем,

Брчко 29.06.2018.године Посланик у Скупштини Брчко дистрикта БиХ
Др Бранислав Марковић

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img