spot_img
spot_img

Dr Ljubojević: Reagovanje na klevete izjavljene u emisiji “Razgovor sa povodom”

Published:

spot_img

Povodom emisije “Razgovor s povodom” koja je emitovana sinoć na RTV “HIT” Brčko, saopštenjem za medije oglasila se prim. dr Lidija Ljubojević. Saopštenje prenosimo u cjelosti, bez izmjena. Prvobitnu izjavu možete čuti u priloženom videu na 3:26.

Povodom kleveta iznesenih u emisiji „Razgovor s povodom“ na RTV „HIT“ Brčko, od strane „profesora“ Nedeljka Stankovića o dužini trajanja mojih osnovnih studija tj. navoda ”kako sam osnovne studije medicine završila za 10 godina”, želim da objavim sledeće:

Iznenađuje kako „uvaženi profesor“ nije upućen u trajanje osnovnih studija doktora medicine, kao i nastavka studija specijalizacije i stručnog usavršavanja doktora medicine.

Obrazovanje i stručno usavršavanje ljekara u vrijeme kada sam ja studirala medicinu trajalo je 5 godina osnovnih studija medicine, specijalizacije iz određenih grana medicine u trajanju od 3 do 5 godina, a uže subspecijalizacije u trajanju od 1 do 2 godine.

Dakle, osim osnovnih medicinskih studija koje traju 5 godina i koje sam završila na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, pohađala sam i završila specijalizaciju iz Opšte medicine, takođe na navedenom fakultetu, koja po programu fakulteta traje 3 godine. Užu specijalizaciju (subspecijalističke studije) „Ultrazvuk u kliničkoj medicini“ u trajanju od 2 godine sam takođe završila na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a dodatna edukacija iz porodične medicine u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za porodičnog doktora trajala je 1 godinu. Kada saberete sve ove godine mog studiranja, specijalizacije i strukovnog usavršavanja,  „uvaženi profesore“, doći ćete do 11 godina visoke stručne spreme.

Doduše ne iznenađuje me Vaše neznanje jer Vi kao „Doktor pravnih nauka“ posjedujete „Uvjerenje o stečenom akademskom naučnom zvanju„ na kom stoji da ste 03.09.2013. prijavili a trinaest dana nakon prijave (16.09.2013.godine) odbranili doktorsku disertaciju. Naravno na univerzitetu na kom ste vlasnik…

Za prefikse koji danas stoje ispred mog imena i prezimena meni je trebalo 11 godina školovanja nakon završene osnovne i srednje škole. Na kraju, priznajem da sam bila nešto sporija u poređenju sa brzinom kojom je „doktor nauka“ Nedeljko Stanković stekao svoje titule.

                                                                                                                        Prim.dr Ljubojević Lidija

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img