Donosimo program obilježavanja Dana Distrikta

Na osnovu odluke Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Distrikta u naredne dvije nedjelje u Brčkom će biti održan niz manifestacija kojim ćemo obilježiti 20. godinu postojanja Brčko distrikta BiH.

„Kao i prethodnih godina centralni događaj će biti svečana akademija, koja će biti održana u nedjelju, 8. 3. 2020. godine, a tradicionalni koncert kao poklon našim sugrađanima biće održan i ove godine. Nastupiće Marija Šerifović 6. marta u 21:00 čas na gradskom trgu u Brčkom“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić na konferenciji za medije.

On je istakao da će za najmlađe će biti održan niz manifestacija i najavio tradicionalni festival dječje muzike „Dječja mašta može svašta“ koji se u nedjelju, 1. marta održava po 16. put.

„Najmlađe očekuje i niz drugih programa poput koncerta i dječje predstave na Trgu mladih“, dodao je Milić.

Gradonačelnik je naglasio da su za građane distrikta pripremljene besplatne predstave stendap komičara i predstava „Tražim muža“. „Kada je riječ o kulturi, ona kao i uvijek zauzima značajan dio ove manifestacije pa će tako biti održane promocije knjiga, izložbe slika, a predstavićemo i monografiju Brčko distrikta BiH koju smo pripremili povodom 20. godišnjice Brčko distrikta BiH. Nadamo se da će naši klubovi dobiti prava na organizaciju finala kupova za odbojkašice i odbojkaše pa će tako i ove godine ova sportska takmičenja obilježiti Dan Distrikta, rekao je Milić.

On je dodao da će ljubitelji sporta, osim odbojke moći da prate turnire u stonom tenisu, sjedećoj odbojci, plesu te da učestvuju u osmomartovskoj uličnoj trci.

„I ove godine će biti održan simpozijum medicinskih sestara i tehničara, a po prvi put dani ženskog preduzetništva, rukotvorina, tradicije i poslovnih ideja”, zaključio je gradonačelnik Siniša Milić.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime