Donji Brezik: U toku rješavanje komunalnih problema (VIDEO)

Donji Brezik, trenutno broji više od 900 domaćinstava. U naselju postoji lokalni vodovod, koji se snadbijeva iz artških bunara. A sve kanalizacione cijevi vode u rječicu Blizna, koja protiče kroz naselje.

“Mi imamo lokalni vodovod, arterske bunare, svoj vodotoranj. Taj broj je bio dovoljan 1991. godine, kada je to bilo izgrađeno, dok je bilo 100 ili 200 priključaka. Međutim poslije toga naselje se proširlilo, sada ima 800, 900 domaćinvstava”, ističe Mirko Mićić iz MZ Donji Brezik kod Brčkog.

- Reklama -

“Naselje kako je se razvijalo, tako je svako sebi pravio kanalizaciju, i svodio u rječicu Bliznu. Ljeti imamo izuzetno neprijatne mirise i imamo problem za stanovništvo, tako da bi se trebalo raditi na kanalizaciji”, smatra Nenad Stokanović iz MZ Donji Brezik.

U rukovodstvu mjesne zajednice Donji Brezik kažu da je napokon došao kraj njihovim problemima.

“Nadamo se da ćemo uskoro dobiti kanalizaciju u većem dijelu MZ Donji Brezik, gdje se pripaja oko 800 kuća. Taj projekat, treba uskoro da krene, a kanalziacija je duga 2 i po kilometra”, rekao je ovo Jovica Savić, predsjednik MZ Donji Brezik.

Isto su nam potvrdili i u resronom odjeljenju u kome ističu da će pored izgradnje kanalizacionih kolektora, biti izgrađen priključak glavnog transportnog cjevovoda na brezički vodotoranj, a na mještanima je da li će postojeću vodovodnu mrežu spojiti na gradski vodovod ili ne.

“Što se tiče fekalne kanalizacije u Donjem Breziku, to je druga faza projekta, koji će biti realizovan do kraja ovog ljeta. Preciznije, postojeća kanalizaciona mreža biće spojena na koletkore i time će biti riješen problem za MZ Donji Brezik”, pojasnio je Mićo Stevanović, šef Odjeljenja za komunalne poslove distrikta Brčko.

Nakon realizacije projekta kanalizacione mreže i vodosnabdijevanja, mještani Donjeg Brezika kažu da im ostaju još dva komunalna problema. Sanacija korita rječice Blizna i uklanjanje gradske deponije, koja je i u njihovom naselju, a u koju se dovlači smeće s područja Distrikta.

 

 

 

(rtrs.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime