Donirajte koliko možete i dobijate besplatno friziranje

U nastavku humanitarnih aktivnosti, učenici Poljoprivredne i medicinske škole u Brčkom – smjer frizeri, od sledeće sedmice započinju akciju pomoći Udruženju “Beba više”, odnosno jednom bračnom paru za odlazak na vantjelesnu oplodnju.

Riječ je o besplatnim frizerskim uslugama koje će učenici završne godine frizerskog smjera pružati građanima svakog četvrtka, počev od prvog u novembru ove, pa do poslednjeg u maju, 2018. godine.

- Reklama -

Brčaci koji posjete frizerski salon u “Eš” naselju i dobiju besplatnu frizersku uslugu, u ovoj akciji učestvuju davanjem novčanih priloga u skladu sa svojim željama i mogućnostima.

Ljubica Mitić, profesorica praktične nastave u srednjoj Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, kaže za Radio Brčko da su se, za pomoć Udruženju “Beba više”, odlučili jer smatraju da maksimalno treba podržati rađanje novih života.

“Jaslicama, vrtićima, školama, čitavom Brčko distriktu i svima nama, upravo, treba beba više”, istakla je Mitićeva.

Prema njenim riječima, građanima će biti pružene frizerske usluge kao u drugim salonima u gradu poput šišanja, feniranja, blanširanja, izvlačenje pramenova, zatim “ombre” friziranja, brijanja za muškarce i drugo. Milijana Simić, koordinator Udruženja “Beba više” pozdravlja akciju brčanskih srednjoškolaca i kaže da se, na takav način, ne pomaže samo jednom bračnom paru nego široj društvenoj zajednici.

“Što je veći broj djece, to je više obaveza, čestite komunikacije, ljubavi i posla. To sve zajedno čini zdravu sredinu za život”, kaže Milijana Simić ističući da, za ostvarenje roditeljstva, nisu dovoljne samo dvije vantjelesne oplodnje koje godišnje omogućuje i plaća Vada Brčko distrikta.

Mladi frizeri su oduševljeni činjenicom što, svojim radom i talentom, mogu pomoći drugima u pokušaju da postanu roditelji. Smatraju da se što veći broj građana Distrikta treba odazvati akciji. Zato ih pozivaju da dođu na friziranje svakog četvrtka od 9 do 18 časova.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime