spot_img
spot_img

Донедавна чланица КК „Лавови“ Брчко Амила Смајић освојила тутулу регионалног шампиона Италије

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Златна Лавица, Брчанка Амила Смајић, освојила је титулу регионалног У17 шампиона са клубом “Polisportivo Battipagliese”.

“Амила Смајић, која је прошла све омладинске селекције нашег клуба, а у сезони 2020/2021. са КК “Лавови” освојила сениорску титулу шампиона Републике Српске, те кадетску титулу шампиона Босне и Херцеговине у истој сезони, ове сезоне наставила је са истом праксом, али овога пута у Италији са својим садашњим клубом “Polisportivo Battipagliese”, каже Бошко Вукадиновић, предсједник КК “Лавови” Брчко.

У синоћ одиграном финалном мечу Финалног турнира регије Цампаниа за У17 селекције, Амилин клуб “Polisportivo Battipagliese” је на гостујућем терену у Напуљу савладао екипу “Basket Casalnuovo” резултатом 80:65 и на тај начин освојио титулу регионалног У17 шампиона, а у исто вријеме стекао право наступа на завршници првенства Италије и борбу за државног првака у сезони 2021/2022.

“С разлогом смо поносни на нашу Амилу иза које је одлична сезона у Италији, а ускоро је очекују изазови и на репрезентативном плану. Наиме, Амила Смајић је потенцијална јуниорска репрезентативка Босне и Херцеговине и након завршетка сезоне у Италији очекују је припреме и контролни тренинзи, како би изборила мјесто међу 12 путника за Европско првенство А дивизије, које ће бити одржано од 6. до 14. августа у Грчкој. Противници репрезентацији Босне и Херцеговине у групи Д биће одговарајуће селекције Француске, Њемачке и Израела”, истакао је Вукадиновић, који је уједно искористио прилику да честита Амили, њеним саиграчицама, руководству клуба и навијачима на сјајном резултату, те им, у име Лавова, пожелио много среће у борби за титулу првака Италије.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img