Domić i Šadić čestitali Dan državnosti BiH

Poštovani građani Brčko distrikta BiH,

Sad već poprilično davnog 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu održano je Prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine, ZAVNOBiH-a, na kojem su položeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine i donesena odluka naroda BiH da njihova zemlja „koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego je i srpska i hrvatska i muslimanska bude zajednica u kojoj će biti osigurana ravnopravnost svih Srba, Hrvata i Muslimana”.

Zato je nemjerljiv značaj tog istorijskog datuma kako za državu Bosnu i Hercegovinu, tako i za njene građane. Bosna i Hercegovina je očuvala svoju multietničnost i baštinu zasnovanu na suživotu svih naroda koji u njoj žive.

- Reklama -

Još jednom podsjećamo da je 25. novembar – Dan državnosti BiH potvrdio identitet i državnost Bosne i Hercegovine, označio obnovu hiljadugodišnje istorijske državne tradicije naše domovine, te očuvao njen identitet i učvrstio državno-pravni suverenitet.

Upućujemo vam, poštovani građani Brčko distrikta BiH, najsrdačniju čestitku povodom ovog velikog praznika naše domovine. Istovremeno, puni smo nade da će odluke ZAVNOBiH-a ostati trajni pečat državnosti naše zemlje .

 

 

Zamjenik gradonačelnika

dr Anto Domić

Glavni koordinator Vlade

Sead Šadić

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime