spot_img
spot_img

Домић и Шадић честитали Дан државности БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поштовани грађани Брчко дистрикта БиХ,

Сад већ поприлично давног 25. новембра 1943. године у Мркоњић Граду одржано је Прво засједање Земаљског антифашистичког вијећа народног ослобођења Босне и Херцеговине, ЗАВНОБиХ-а, на којем су положени темељи државности Босне и Херцеговине и донесена одлука народа БиХ да њихова земља „која није ни српска, ни хрватска ни муслиманска, него је и српска и хрватска и муслиманска буде заједница у којој ће бити осигурана равноправност свих Срба, Хрвата и Муслимана”.

Зато је немјерљив значај тог историјског датума како за државу Босну и Херцеговину, тако и за њене грађане. Босна и Херцеговина је очувала своју мултиетничност и баштину засновану на суживоту свих народа који у њој живе.

Још једном подсјећамо да је 25. новембар – Дан државности БиХ потврдио идентитет и државност Босне и Херцеговине, означио обнову хиљадугодишње историјске државне традиције наше домовине, те очувао њен идентитет и учврстио државно-правни суверенитет.

Упућујемо вам, поштовани грађани Брчко дистрикта БиХ, најсрдачнију честитку поводом овог великог празника наше домовине. Истовремено, пуни смо наде да ће одлуке ЗАВНОБиХ-а остати трајни печат државности наше земље .

 

 

Замјеник градоначелника

др Анто Домић

Главни координатор Владе

Сеад Шадић

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img