spot_img
spot_img

Договорен дневни ред Скупштине: Хоће ли бити убрзани капитални пројекти?

spot_img
spot_img

На припремном састанку шефова посланичких клубова и градоначелника, који је одржан данас, утврђен је дневни ред за 46. редовну сједницу Скупштине Брчко дистрикта БиХ.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да ће се на 46. редовном засједању посланици изјаснити о измјенама и допунама Закона о запошљавању и правима за вријеме незапослености и о измјенама Закона о премјеру и катастру некретнина у Брчко дистрикту, у другом читању.

„Измјене Закона о премјеру и катастру некретнина односе се на промјене у парцелацији. Ради се о потреби да се убрзају одређене активности, не задирући у право власништва“, појаснио је Милић.

Пред посланицима, у првом читању, истакао је Милић, наћи ће се и нацрти закона о измјенама и допунама Закона о буџету и Закона о извршењу буџета Дистрикта за 2023. годину, као и Нацрт закона о измјени и допуни Закона о путевима Брчко дистрикта.

Милић је напоменуо да ће се измјенама и допунама Закона о буџету убрзати реализација капиталног буџета.

„До сада смо на рачунима Брчко дистрикта имали неутрошено између 80 000 000 и 100 000 000 КМ. Управо би овај закон требало да отклони препреке за реализацију буџета иако смо свјесни да цјелокупни проблем за реализацију буџета није само у законима већ у извршиоцима и онима који раде у службама Брчко дистрикта. Надам се да ће ту бити одређених помака и да ћемо свједочити убрзаном трошењу капиталног буџета у интересу грађана“, истакао је Милић.

У дневни ред 46. редовног засједања увршћене су информације о стању безбједности у саобраћају и о штетама узрокованим обилним падавинама на подручју Дистрикта, Извјештај о раду Владе за 2022. годину и одлуке о утврђивању јавног интереса које се односе на изградњу путева у мјесним заједницама Горњи Рахић и Улице.

На припремном састанку је договорено да се 46. редовна сједница одржи по окончању наставка 45. редовног засједања који је заказан за исти дан с почетком у 10 часова.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img