Događaji u Kataloniji ekskurzije preusmjerili na druge destinacije

Zbog političkih previranja u Kataloniji, brčanski srednjoškolci ove godine neće putovati na maturalnu ekskurziju u tu špansku pokrajinu koja je više od jedne decenije bila nezaobilazna destinacija brčanskih maturanata, zajednički je stav prosvjetnih vlasti, roditelja i turoperatera u Brčkom.

Šef Pododjeljenja za srednje obrazovanje u brčanskoj Vladi Slavoljub Bašić rekao je za Radio Brčko da su ekskurzije dio godišnjih nastavnih planova i mogu se izvoditi početkom ili na kraju školske godine.

- Reklama -

„Svima nam je prioritetna bezbjednost učenika koji idu na ekskurziju. Zbog toga ćemo sugerisati učenicima, roditeljima, školskim odborima i menadžmentima škola da ekskurziju organizuju na neku drugu destinaciju, a ne u Španiju“, istakao je Bašić.

Velibor Babić, vlasnik jedne brčanske turističke agencije rekao je da su otkazali sve aranžmane u Španiji istovremeno nudeći odlazak na ekskurziju u Grčku.

“Bezbjednost djece je najvažnija i zbog toga smo nakon ovih dešavanja ponudili nove destinacije. Za đake četiri brčanske srednje škole ekskurziju nudimo u Grčkoj i Italiji”, naglasio je Babić.

Predsjednik Savjeta roditelja u Ekonomskoj školi Nikica Petrović rekao je da su se oni u ovoj obrazovnoj instituciji već prije dešavanja u Španiji dogovorili da maturanti na proljeće idu u Italiju na ekskurziju.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime