Dodik: Brčko važna destinacija za srpski narod i Republiku Srpsku

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je sinoć u Brčkom da je ta lokalna zajednica važna destinacija za srpski narod i za Republiku Srpsku i pozvao Srbe u distriktu da se opredijele za entitetsko državljansto Srpske ako to još nisu učinili.

Dodik je istakao da ih tako čeka mnogo projekata na koje će moći da apliciraju zajedno sa svim ljudima u Srpskoj.

- Reklama -

– Dogovorili smo trasu auto-puta koju Republika Srpska planira da gradi kroz Brčko distrikt i to je sve ono što nam omogućava da ovdje dođemo sa elanom da zajedno sa njima dočekamo izbore 2. oktobra. Vjerujemo u veliku pobjedu Željke Cvijanović, Milorada Dodika i SNSD-a”, istakao je Dodik u Brčkom gdje je sinoć održana tribina SNSD-a.

Kandidat brčanskog SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Siniša Milić rekao je da predstojeće opšte izbore vide kao referendum za izjašnjavanje građana da li su za jaku i stabilnu Republiku Srpsku, te kao potvrdu da SNSD zajedno sa koalicionim partnerima uživa nesumnjivu podršku ogromne većine građana Republike Srpske.

– Nakon 2. i 3. oktobra, nakon formiranja nove vlade, idemo u nove razvojne projekte na prostoru Republike Srpske i distrikta Brčko, vodeći računa o specifičnostima da je ovo kondominijum ili zajedničko vlasništva dva entiteta na kojem podjednako treba da se realizuju interesi oba entiteta i sva tri konstitutivna naroda – poručio je Milić.

Kandidat brčanskog SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Srđan Blažić rekao je da treba nastaviti politiku ove stranke i njenog predsjednika Dodika koju je provodio prethodne četiri godine, navodeći da je to stabilnost Republike Srpske i politika koja će zadržati nadležnosti i prava koja pripadaju Srpskoj.

– Republika Srpska ima svoja prava i u distriktu i mi se toga nećemo odreći. Važno je da se nastave svi projekti koji su planirani i započeti, a to je, prije svega, auto-put koji će prolaziti kroz Brčko i povezati Banjaluku i Beograd, a kasnije i Beograd i Sarajevo – zaključio je Blažić.

 

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime