spot_img
spot_img

Додик: Брчко важна дестинација за српски народ и Републику Српску

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је синоћ у Брчком да је та локална заједница важна дестинација за српски народ и за Републику Српску и позвао Србе у дистрикту да се опредијеле за ентитетско држављансто Српске ако то још нису учинили.

Додик је истакао да их тако чека много пројеката на које ће моћи да аплицирају заједно са свим људима у Српској.

– Договорили смо трасу ауто-пута коју Република Српска планира да гради кроз Брчко дистрикт и то је све оно што нам омогућава да овдје дођемо са еланом да заједно са њима дочекамо изборе 2. октобра. Вјерујемо у велику побједу Жељке Цвијановић, Милорада Додика и СНСД-а”, истакао је Додик у Брчком гдје је синоћ одржана трибина СНСД-а.

Кандидат брчанског СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице шест Синиша Милић рекао је да предстојеће опште изборе виде као референдум за изјашњавање грађана да ли су за јаку и стабилну Републику Српску, те као потврду да СНСД заједно са коалиционим партнерима ужива несумњиву подршку огромне већине грађана Републике Српске.

– Након 2. и 3. октобра, након формирања нове владе, идемо у нове развојне пројекте на простору Републике Српске и дистрикта Брчко, водећи рачуна о специфичностима да је ово кондоминијум или заједничко власништва два ентитета на којем подједнако треба да се реализују интереси оба ентитета и сва три конститутивна народа – поручио је Милић.

Кандидат брчанског СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Срђан Блажић рекао је да треба наставити политику ове странке и њеног предсједника Додика коју је проводио претходне четири године, наводећи да је то стабилност Републике Српске и политика која ће задржати надлежности и права која припадају Српској.

– Република Српска има своја права и у дистрикту и ми се тога нећемо одрећи. Важно је да се наставе сви пројекти који су планирани и започети, а то је, прије свега, ауто-пут који ће пролазити кроз Брчко и повезати Бањалуку и Београд, а касније и Београд и Сарајево – закључио је Блажић.

 

 

 

 

(срна)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img