spot_img

Додијељена средства за куће уништене клизиштима

Published:

- Advertisement -

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић потписао је данас уговоре о додјели новчаних средстава за рјешавање стамбеног питања за осам породица чији су стамбени објекти страдали у клизиштима и поплавама након августа 2014. године.

Предсједник Кадрић је рекао да је ријеч о породицама из мјесних заједница Рашљани, Исламовац и Маоча које нису биле у категорији лица чији су стамбени проблеми, настали усљед поплава, рјешавани у складу с посебним законом чије је важење било ограничено. Он је појаснио да је ријеч о породицама чије су куће страдале накнадно у клизиштима узрокованим поплавама и да иако су постојала средства није било процедура за рјешавање овог проблема. Након позиционирања средстава за ову намјену на кодовима Скупштине, скупштинска Комисија за управу и финансије донијела је одлуку да се ова средства исплате уз обавезу прецизирања начина и правдања утрошка средстава.

– Надам се да смо успјели ријештити важан проблем осам породица у Брчко дистрикту. Имамо још извјесних проблема који се нису могли ријешити преко Одјељења за избјегла и расељена лица, као и дио средстава која нисмо реализовали због нејасне документације једног броја лица са подручја Крепшића, Вучиловца и Брке. Вјерујем да ће и у тим случајевима скупштинска комисија донијети најбоље одлуке – рекао је предсједник Кадрић.

Укупна средства за рјешавање стамбеног питања осам породица износе 264.000 КМ а појединачни износи су 33.000 КМ колико је додјељивано лицима чији су објекти страдали у поплавама 2014. године.

Мустафа Мехмедовић из Рашљана захвалио се у име свих породица и изразио задовољство чињеницом да ће коначно моћи ријешити стамбени проблем.

– Од 10. марта 2015. године нисмо смјели становати у кућама које је упропастило клизиште. Од тада смо становали у неусловним просторима – каже Мехмедовић. Вјерује да ћe за овај новац који му је додијељен моћи дa купи кућу која неће бити као она коју је упропастило клизиште али му је, како је рекао, битно да буде у својој кући.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img