spot_img
spot_img

До краја године планирано пуштање у рад три подручна ватрогасна дома у Дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, његов замјеник Анто Домић и шеф Одјељења за јавну безбједност Един Заимовић данас су обишли подручне ватрогасне домове у насељима Прутаче, Бијела и Сандићи, чија је сврха да се помогне становницима у случају пожара, поплава и сличног.

Приликом обиласка градоначелник је казао да су подручни ватрогасни домови значајни за Дистрикт и да ће покривати одређена подручја како би се благовремено дјеловало.

„Ватрогасни домови засигурно ће пружити и ефикаснију противпожарну заштиту на подручју Дистрикта и хвала свима онима који су имали ову визију и који су овај пројекат довели до краја. Ово што смо урадили је нешто што је за примјер и другима. Такође и с реализацијом пројекта изградње новог ватрогасног дома у Брчком нема сумње да ћемо тај систем имати потпуно заокружен“, истакао је Милић.

Замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ Анто Домић подсјетио је да је прије био присутан проблем с комуникацијом града и удаљених села на простору Дистрикта, али да се изградњом ових домова то мијења.

„Ватрогасни дом у Бијелој као и подручни ватрогасни домови у другим дијеловима Дистрикта имаће задаћу да помогну становницима у случају пожара, поплава или других недаћа, а све с циљем да грађани буду сигурнији и безбрижнији у својим мјестима“, казао је Домић.

Шеф Одјељења за јавну безбједност Един Заимовић нагласио је да су сви подручни ватрогасни домови у потпуности завршени и да се до краја године планира пуштање у рад. Он је истакао да су у процедури и набавка специјалних возила као и одабир најбољих кандидата.

„Цијена комплетна три подручна ватрогасна дома с вањским уређењем је 1.794.520,85 КМ. У процедури је и набавка три специјална возила. Једно возило треба до краја мјесеца да буде испоручено, а врло брзо очекујем и реализацију осталих. Такође конкурсна процедура је завршена и чекамо да комисија одабере најбоље кандидате који ће се уселити у ватрогасне домове и бити на услузи грађанима. Сваки дом ће имати по једанаест ватрогасаца, односно шефа подручне ватрогасне јединице и десет професионалних ватрогасаца“, казао је Заимовић.

 

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img