Ђорђе Поповић од данас нови члан Социјалистичке партије - nula49.com
spot_img
spot_img

Ђорђе Поповић од данас нови члан Социјалистичке партије

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Представници општинског одбора Социјалистичке партије Брчко су на данашњој конференцији за новинаре представили новог члана партије и посланика у Скупштини Брчко дистрикта Ђорђа Поповића, који је до сада као независни посланик био дио скупштинске већине.

Предсједник ОО СП Брчко Зоран Кокановић нагласио је да преласком Поповића у редове опозиције скупштинска већина више не постоји, али да очекује позив дијела већине за будуће разговоре.

„Социјалисти су увијек отворени за разговоре са свим политичким факторима у Дистрикту и могуће је све. Ми смо дио политичке сцене и не желимо да опструишемо рад и напредак у Дистрикту, али желимо такође да нас уважавају“, нагласио Кокановић.

Он је рекао да је Поповић од данас нови члан СП, те ће његов долазак освјежити партију и да су нове снаге увијек добро дошле идеји социјализма.

„Наш клуб у Скупштини дистрикта је његовим доласком ојачан за једног посланика и то ће вјероватно утицати на даље процесе у нашој локалној заједници“, навео је Кокановић.

Ђорће Поповић је рекао новинарима да ће убудуће слиједити политику СП.

„Мотив преласка у опозицију није уобичајен, али се надам да ћу дати свој допринос у пуном капацитету свим позитивним процесима у Дистрикту и бити дио тима СП у Брчком. Надам се да ће ово бити нешто што ће помоћи даљем развоју наше заједнице и да ћу моћи дати кроз своје знање и искуство значајан допринос“, истакао је Поповић похваливши добру организацију и инфраструктуру ове партије.

Поповић је рекао да је до сада гдје год је дјеловао дао свој максимални допринос и сматра да ће СП бити веома значајни политички субјект у Дистрикту.

Он је навео да се у наредном периоду жели исказати у политичком дјеловању у Дистрикту, али као независни посланик и појединац то није могао сам, те је одабрао СП која према његовим ријечима, има велики капацитет и потенцијал.

„Сматрам да је важније то што могу кроз политичко дјеловање имати утицаја на неке процесе и створити бољи амбијент за даљи рад свих нас него лична корист,“ нагласио је Поповић одбацивши све шпекулације о напуштању скупштинске већине.

Предсједник ОО СП Зоран Кокановић најавио је на крају конференције за новинаре и свечану Академију поводом 30. година од оснивања СП у Брчком која би требала да се одржи ускоро.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img