Đokić: Zvizdić, ako želi da ratuje, neka to čini u svom dvorištu - nula49.com
spot_img
spot_img

Đokić: Zvizdić, ako želi da ratuje, neka to čini u svom dvorištu

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić poručio je zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisu Zvizdiću da, ako želi da ratuje, to čini u svom dvorištu.

Osudivši izjavu Zvizdića u kojoj poziva snage Eufora i NATO-a da se hitno rasporede u Brčkom, Đokić je rekao da je u prethodne skoro dvije decenije uložen ogroman napor da se život u Brčkom normalizuje, vrati ljudima vjera da je moguće živjeti i nakon teškog građanskog sukoba koji se desio i da bi to Zvizdić trebalo da razumije, a ne da pokušava podjele.

On je izjavio Srni da Zvizdić praktično upućuje poziv da ta vojska dođe i interveniše, odnosno djeluje i ostvaruje svoju vojnu funkciju.

– Da li Zvizdić na taj način ponovo priziva aveti rata u Brčko koje je i u prethodnom ratu teško stradalo, bilo pogođeno i ranjeno vrlo teško?! Zato mu kažem, ako želi da ratuje, da ratuje u svom dvorištu. Nas ljude koji volimo Brčko, mir, stabilnost i normalan život, neka ostavi na miru i neka nas pusti da u toj misiji širenja mira, poštovanja, ljubavi među ljudima živimo i radimo – rekao je Đokić.

On je ocijenio da je Zvizdićeva izjava posebno neozbiljna i dolazi u užasno lošem trenutku s namjerom da izazove uznemirenje kod ljudi onda kada se oni raduju praznicima.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić pozvao je na hitno raspoređivanje vojnika EUFOR-a i NATO-a na područje Brčkog kao “preventivna aktivnost radi očuvanja mira i stabilnosti u BiH, regionu i EU”.

 

 

(rtrs.tv)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img