wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Djeca sa Kosova i Metohije i ove godine u Brčkom - nula49.com
spot_img

Djeca sa Kosova i Metohije i ove godine u Brčkom

Published:

spot_img

Kulturno umjetničko društvo „Joco Savić Ilićka“ organizovaće ove godine sedmodnevni prihvat 46 djece uzrasta od deset do 15 godina i 4 nastavnika sa Kosova i Metohije koji će u periodu od 24. juna do 1. jula ove godine boraviti u Brčkom.

Riječ je o tradicionalnom projektu pod nazivom „Spojimo djecu Kosova i Metohije sa djecom Republike Srpske“ koji se nakon dvije godine ponovo realizuje, a ove godine u Brčkom bi trebala boraviti djeca iz sela Babin Most, Plemetina i Crkvena Vodica, opština Obilić.

„Trudićemo se da boravak djece sa Kosova bude što sadržajniji i bogatiji kako bi se djeca što bolje upoznala sa svojim vršnjacima i družila,“ rekao je Panto Bašić potpredsjendik KUD “Joco Savić Ilićka”.

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov rekao je da je ovo kulturno umjetničko društvo jedino takve vrste u RS koji su se prihvatili ovako jednog kompleksnog i humanog projekta.

„Poslali smo molbu u Ministarstvo bezbjednosti BiH da ova djeca nesmetano uđu u našu zemlju jer onia nemaju lična dokumneta osim rodnih listova i đačkih knjižica,“ naveo je Arlov.

On je rekao da će u dva navrata u 19 gradova u Republici Srpskoj boraviti oko 850 gostiju sa Kosova i Metohije.

U ime Srpske pravoslavne crkve Brčko protojerej-stavrofor Miodrag Tošić rekao je da Crkva uvijek stoji uz narod na Kosovu i Metohiji i da će sveštenici dati sve od sebe kao bi se ovaj projekat realizovao.

„Drago nam je što su ove aktivnosti bile dosta ranije u pripremi i iza njih ostaju i velika prijateljstva pa i kumstva,“ rekao je Tošić.

Predsjendik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da srpski predstavnici u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti podržavaju ovu aktivnost rekavši da je dolazak mališana sa Kosova i Metohije emotivno i humano pitanje za sve.

„Mislim da i drugi koji žive na području Brčko distrikta ne bi trebali da imaju bilo šta protiv ove akcije. Siguran sam da ta djeca žive uslovima kakvi ne postoje u Evropi i mi smo tu da kroz ovu aktivnost podržimo ovu akciju i nadoknadimo im bar dio svekodnevnice koju imaju sva djeca u ostatku Evrope i svijeta“, istakao je Milić.

On je dodao da ova akcija neće biti jedina aktivnost ove godine i da će se nastaviti i narednih godina.

Organizatori prihvata mališana sa Kosova i Metohije saopštili su danas da vlada veliko interesovanje za prihvat mališana sa Kosova i Metohije i da svi zainteresovani za prihvat djece u svoje porodice mogu se prijavit do kraja mjeseca aprila u prostorijama KUD „Joco Savić Ilićka“ ili na broj telefona 065769182.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img