Đapo: U današnje vrijeme ništa me ne čudi, pitam se samo koji je motiv

Policija Brčko distrikta će Osnovnom sudu podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Ferida Alića, zvanog Suljo, koji je juče najprije verlbalno, a potom i fizički, napao Mirsada Đapu, bivšeg gradonačelnika i predsjednika Skupštine Brčko distrikta, potvrđeno je iz brčanske polcije.

“Odmah nakon prijave incidenta policijski službenici radili su na utvrđivanju činjenica. Protiv počinioca ćemo Osnovnom sudu uputiti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, izjavio je danas Halid Emkić, šef Operativno-komunikacionog centra Policije Brčko distrikta.

- Reklama -

Mirsad Đapo, kome je nakon ubrizgavanja biber spreja pružena medicinska pomoć u brčanskom zdravstvenom centru, kaže da ga u situaciji u kojoj smo sada ništa ne čudi, pa ni jučerašnji napad od strane osobe koja možda ima psihičkih problema.

“Ipak, pitam se , da li je samo to posrijedi. Neću od svega praviti slučaj, ali ostaje dilema , koji su motiv” rekao je Đapo.

On je istakao da je njegovo političko opredjeljenje oduvijek bilo multietničko što, kako kaže, posebno smeta ostrašćenim grupama iz južnog dijela Distrikta, odakle najčešće i dolaze napadi na njegovo političko opredjeljenje.

“Nacionalna ostrašćenost nikome nije donijela dobro i zato sam uvijek bio i protiv “bacanja u Savu i protiv bacanja u Drinu”, s čim se nacionalno ostrašćeni pojedinci i grupe nikako ne slažu”, rekao je Mirsad Đapo.

Đapo je nakon izbora 2014. godine postao poslanik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Bio je predsjednik Pokreta za bolje Brčko, a nedavno je pristupio stranci Socijaldemokrata BiH.

 

 

 

 

(rtvhit.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime