District team: Kino noći u Omladinskom centru

Protekli vikend neformalni pokret „District team“, organizovao je za mlade besplatno gledanje filmova. U sklopu svojih projektnih aktivnosti na programu PRO-Budućnost kojeg financira USAID, a koji ima za cilj izgradnju mira i povjerenja među građanima BiH, District team učestvuje kao neformalni pokret.

„Mladi su imali priliku da se druže tokom vikenda i pogledaju filmove različitih žanrova, uz besplatan ulaz mladi su imali obezbijeđene grickalice i osvježenje. Atmosfera je bila odlična, a mladi su uživali i poslali poruke da Brčko zaslužuje i treba da ima kino, baš kao nekada kada je imalo čak dva kina i pozorište, a danas nemamo ni jedno ni drugo“ – poručuju iz District team-a.

“Već sljedeći mjesec ugostićemo regionalne hip hop izvođače Kontru i Marčela, mladi će imati priliku da se druže i pričamo na temu kako hip hop povezuje mlade na ovim prostorima. Zapratite naše profile na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru, kako biste bili upoznati s nadolazećim aktivnostima”, dodaju ovi mladi ljudi.

Projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Povjerenje, razumijevanje,
odgovornost za budućnost (PRO–Budućnost) implementira humanitarna i razvojna agencija Catholic Relief Services (CRS), u partnerstvu s Institutom za razvoj mladih KULT, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka, Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini i Nansen dijalog centrom Mostar.

Osnovni cilj projekta Pro-budućnost je da, zajedno sa ključnim društvenim akterima, radimo na postizanju održivog i dugotrajnog mira i ojačamo međusobno povjerenje i razumijevanje među građanima različitih etničkih i vjerskih grupa. To su preduslovi za ostvarivanje konteksta koji će omogućiti bolji život svim građanima i narodima u Bosni i Hercegovini.

Stoga, u projekat su uključeni ključni akteri iz političke, vjerske i medijske sfere, te različite grupe građana, s ciljem da pomirenje i unaprijeđeno povjerenje vode ka pozitivnim društvenim promjenama širom BiH.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime