Direktorica Svjetske banke u BiH na kraju mandata pohvalila saradnju sa Distriktom

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić sa saradnicima posjetio je direktoricu Kancelarije Svjetske banke u Bosni i Hercegovini Tatianu Proskuryakovu u Sarajevu, koja sledeće sedmice završava svoj mandat.

Ovom prilikom gradonačelnik Milić zahvalio je direktorici Proskuryakovoj na ličnom angažmanu i saradnji koju je Brčko imao sa Svjetskom bankom u BiH posredstvom koje su ostvareni i određeni benifiti poput zajedničkog Projekta hitnog oporavka od poplava u BiH koji je u Brčkom u fazi implementacije, a koji se finansira iz kreditnih sredstava Svjetske banke u iznosu od 5 miliona američkih dolara.

- Reklama -

Tatiana Proskuryakova navela je da je saradnja sa distriktom Brčko bila veoma uspješna. “Iako činite manji dio zemlje dobro ste organizovani, imate viziju kuda želite da idete i zadovoljstvo je bilo sarađivati sa vama”, istakla je direktorica i posebno pohvalila angažman tima iz Brčkog za implementaciju Projekta hitnog oporavka od poplava. Ona je navela da će zbog dobrih iskustava svom nasledniku preporučiti dalju saradnju sa distriktom.

Gradonačelnik Milić uručio je direktorici Svjetske banke u BiH sliku akademskog slikara kao i zahvalnicu za uspješnu saradnju te poželio mnogo uspjeha u daljoj karijeri.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime