spot_img

Direktor „Vidovdanske trke” uručio gradonačelniku sertifikat Svjetske atletske federacije

Published:

spot_img

Direktor „Vidovdanske trke” Boro Đurđević danas je u Gradskoj vijećnici zajedno sa stručnim timom razgovarao sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem o pripremama za ovogodišnju „Vidovdansku trku”, a nakon toga dao na čuvanje sertifikat Svjetske atletske federacije.

Gradonačelnik je rekao da mu je zadovoljstvo što 2019. godinu započinje prijemom predstavnika „Vidovdanske trke” koji organizuju jedan od najvažnijih sportskih događaja na prostoru distrikta.

„Grad Brčko će, kao i do sada, pomagati i ovu sportsku manifestaciju zato što je riječ o jednom od događaja koji je postao brend Brčko distrikta BiH. Drago mi je da sam dobio i uvjeravanje od organizatora da namjeravaju da se ova trka pozicionira na još bolju poziciju u smislu dobijanja sertifikata “srebrne trke”. Takođe, najavljeni “Balkan kup” na 10 km, koji će biti održan ove godine u Brčkom, biće još jedna prilika da se Brčko promoviše kao grad atletskog sporta. Po svemu sudeći to će uz “Vidovdansku trku” biti jedan od najvećih sportskih događaja u 2019. godini”, kazao je Milić.

Boro Đurđević, direktor „Vidovdanske trke”, rekao je da će ovogodišnji „Balkan kup” na 10 km, koji će se održati u sklopu „Vidovdanske trke”, biti možda najznačajnije takmičenje koje se ikada održalo u Brčkom.

“Pored elitnih takmičara iz cijelog svijeta, predstavnika 21 balkanske države, predstavnika 21 delegacije, uz veliki broj diplomata i drugih gostiju to će biti prilika za ovaj grad da pokaže da Brčko živi normalnim životom, da je dio normalnog svijeta i da je u mogućnosti i stanju sa svojim resursima da ponudi nešto što je ozbiljno. Do 22. juna je na nama da obavimo ogromne pripreme, a biće angažovano oko 700 lica, volontera, stručnjaka iz atletskog svijeta itd.”, kazao je Đurđević.

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img