spot_img
spot_img

Дио школа у Брчком данас чишћен, ангажоване нове раднице

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што јуче у школе Дистрикта нису ушле чистачице незадовољне условима рада које им је понудио нови послодавац, већ данас, незванично, фирма “Екотајм” из Сарајева запослила је нове раднице.

Подсјећамо, раднице брчанске агенције “РУС”, која је годинама уназад радила на одржавању чистоће у јавним установама Брчко дистрикта, јуче су се окупиле испред сједишта фирме, незадовољне условима које им је понудио нови послодавац – агенција “Екотајм” из Сарајева.

Ова фирма је у складу са Уговором са Одјељењем за образовањем преузела ову обавезу први пут, иако је процес избора нове агенције за чишћење школских објеката започет још прије двије године. Ипак, због судских спорова, Уговор је потписан прије мјесец дана. У њему стоји да је фирма “Екотајм” дужна ангажовати најмање 80 радница на чишћењу свих школских објеката.

“Зашто то јуче није учињено, нас као наручиоца посла, не занима. Нама је приоритет да хигијенски услови у вртићима и школама буду на нивоу законом прописаних стандарда. Управо зато, упутио сам ургентан допис Инспекторату чини упосленици ће изаћи на терен. Према њиховом налазу, Одјељење ће предузимати даље кораке, што не искључује и могућност привремене обуставе наставе, као и покретање процедуре за раскид потписаног Уговора”, изјавио је шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић, преноси radiobrcko.ba.

 

 

 

 

 

(nula49.com/radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img