Dijana Vasić otvorila odbojkašku akademiju

Početkom novembra u Brčkom je počela da radi odbojkaška akademija „Dijana Vasić“.

Jedna od najboljih odbojkašica na ovim prostorima, koja se krajem aprila ove godine oprostila od sjajne karijere, uradila je kako je tada i najavila. Posvetila se trenerskom poslu i odabrala da svoje višegodišnje iskustvo i stečeno znanje prenese na najmlađe.

- Reklama -

– Bila sam u sportu i odbojci 21 godinu. Htela sam da iskoristim svoju karijeru i da kao dugogodišnji sportski radnik i profesor fizičkog prenesem svoje znanje na decu. Verujem da ću uspeti i da će mi koristiti i moje iskustvo selektora pionirske reprezentacije –kaže Dijana Vasić.

Odbojkaškom akademijom Dijana želi ohrabriti decu da se bave sportom i odbojkom, jer će tako steći znanja i iskustva koja će im koristiti u životu.

– Naučiće kako da se nose sa pobedama i porazima, steći samopouzdanje, izgraditi sportski karakter, razviti navike zdravog života, a sve uz kvalitetnu obuku, treninge, igru i druženje – ističe Dijana.

U odbojkašku akademiju „Dijana Vasić“ upisano je 51 dete, a još uvek dolaze novi mališani.

– Namera mi je bila da radim sa decom od osam do 12 godina, ali su već prvog dana dolazila deca sa nešto mlađim ili starijim bratom ili sestrom, tako da sada imamo decu i od šest i sedam godina. Ne želim nikog da odbijem, želim da radim sa decom. Sačekaću do kraja godine da vidim da li će i koliko dece odustati, iako do sada niko nije odustao, a onda ću napraviti kvalitetne grupe u kojima ću moći da se posvetim svakom detetu. Očekujem da ću obezbediti više termina za treninge. Krećemo od početka, učim ih osnovnim stvarima pa ćemo kasnije sa komplikovanijim- objašnjava Dijana. Dodaje da joj je cilj da posle ove godine ako bude uspešna polaznike odbojkaške akademije uključi u takmičenje mlađih kategorija.

– Kada sam počela ovu priču bilo je ponuda i iz okolnih gradova, zvali su me iz Gradačca. Ukoliko stignem možda ću i raditi van Brčkog, ali za sada je to samo ovde. Osim u gradu nameravam da radim i u okolnim mestima, a ove sedmice počeću treninge sa decom iz Bijele.

Sredstva za rad i opremu Dijana je obezbedila sama iz ličnih sredstava. Nabavila je svu neophodnu opremu, čunjevi, prepone, lakše odbojkaške lopte za mlađe uzraste kao i lopte sa kojima se igra.

– Htela sam da deci obezbedim sve, bar za početak, a verujem da će vremenom biti dobrih ljudi koji će pomoći razvoj odbojkaške akademije. Osim moje porodice koja mi je i tokom karijere bila podrška ima mnogo prijatelja koji su već podržali ovu priču i koji će sigurno učiniti korak više – kaže Dijana.

Ona ističe da očekuje i podršku institucija i svakako će naredne godine aplicirati za sredstva granta koja se dodeljuju sličnim udruženjima.

Danijela Ćorlić, učenica četvrtog razreda prvi put trenira odbojku i kaže da joj je lepo u odbojkaškoj akademiji.

– Super mi je ovde.Upoznala sam nove prijatelje, lepo se družimo i zabavno je. Naučili smo kako se drži lopta i da držimo kondiciju – kaže Danijela, a slične utiske iznose i ostali mališani koji su napravili prve odbojkaške korake.

Odbojku trenira od 1996. godine

Dijana Vasić je rođena 1983. godine u Tuzli. Odbojku je počela trenirati u Jedinstvu 1996. godine. Od 2001. do 2003. igrala je Prvu A ligu Srbije i Crne Gore, a od 2006. ponovo u Bimal Jedinstvu sa kojim je osvojila 11 titula, devet kupova BiH i niz trofeja u prvenstvu i Kupu RS. Proglašena je za najboljeg sportistu Srpske 2007. godine a 2008. i za najboljeg sportistu BiH.

 

 

 

 

(blic.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime