spot_img
spot_img

Дијана Васић отворила одбојкашку академију

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Почетком новембра у Брчком је почела да ради одбојкашка академија „Дијана Васић“.

Једна од најбољих одбојкашица на овим просторима, која се крајем априла ове године опростила од сјајне каријере, урадила је како је тада и најавила. Посветила се тренерском послу и одабрала да своје вишегодишње искуство и стечено знање пренесе на најмлађе.

– Била сам у спорту и одбојци 21 годину. Хтела сам да искористим своју каријеру и да као дугогодишњи спортски радник и професор физичког пренесем своје знање на децу. Верујем да ћу успети и да ће ми користити и моје искуство селектора пионирске репрезентације –каже Дијана Васић.

Одбојкашком академијом Дијана жели охрабрити децу да се баве спортом и одбојком, јер ће тако стећи знања и искуства која ће им користити у животу.

– Научиће како да се носе са победама и поразима, стећи самопоуздање, изградити спортски карактер, развити навике здравог живота, а све уз квалитетну обуку, тренинге, игру и дружење – истиче Дијана.

У одбојкашку академију „Дијана Васић“ уписано је 51 дете, а још увек долазе нови малишани.

– Намера ми је била да радим са децом од осам до 12 година, али су већ првог дана долазила деца са нешто млађим или старијим братом или сестром, тако да сада имамо децу и од шест и седам година. Не желим никог да одбијем, желим да радим са децом. Сачекаћу до краја године да видим да ли ће и колико деце одустати, иако до сада нико није одустао, а онда ћу направити квалитетне групе у којима ћу моћи да се посветим сваком детету. Очекујем да ћу обезбедити више термина за тренинге. Крећемо од почетка, учим их основним стварима па ћемо касније са компликованијим- објашњава Дијана. Додаје да јој је циљ да после ове године ако буде успешна полазнике одбојкашке академије укључи у такмичење млађих категорија.

– Када сам почела ову причу било је понуда и из околних градова, звали су ме из Градачца. Уколико стигнем можда ћу и радити ван Брчког, али за сада је то само овде. Осим у граду намеравам да радим и у околним местима, а ове седмице почећу тренинге са децом из Бијеле.

Средства за рад и опрему Дијана је обезбедила сама из личних средстава. Набавила је сву неопходну опрему, чуњеви, препоне, лакше одбојкашке лопте за млађе узрасте као и лопте са којима се игра.

– Хтела сам да деци обезбедим све, бар за почетак, а верујем да ће временом бити добрих људи који ће помоћи развој одбојкашке академије. Осим моје породице која ми је и током каријере била подршка има много пријатеља који су већ подржали ову причу и који ће сигурно учинити корак више – каже Дијана.

Она истиче да очекује и подршку институција и свакако ће наредне године аплицирати за средства гранта која се додељују сличним удружењима.

Данијела Ћорлић, ученица четвртог разреда први пут тренира одбојку и каже да јој је лепо у одбојкашкој академији.

– Супер ми је овде.Упознала сам нове пријатеље, лепо се дружимо и забавно је. Научили смо како се држи лопта и да држимо кондицију – каже Данијела, а сличне утиске износе и остали малишани који су направили прве одбојкашке кораке.

Одбојку тренира од 1996. године

Дијана Васић је рођена 1983. године у Тузли. Одбојку је почела тренирати у Јединству 1996. године. Од 2001. до 2003. играла је Прву А лигу Србије и Црне Горе, а од 2006. поново у Бимал Јединству са којим је освојила 11 титула, девет купова БиХ и низ трофеја у првенству и Купу РС. Проглашена је за најбољег спортисту Српске 2007. године а 2008. и за најбољег спортисту БиХ.

 

 

 

 

(blic.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img