spot_img

Dijabetološka ordinacija na točkovima u četvrtak i u Brčkom

Published:

spot_img

Istraživanja pokazuju da svaka druga osoba ima simptome dijabetesa kojih nije svjesna. Stoga je ukazati na značaj prevencije, rano otkrivanje bolesti, kao i na optimalno regulisanje vrijednosti glukoze u krvi najbolji način borbe protiv dijabetesa.

U periodu od 25. marta do 8. aprila, Pharma Maac d.o.o. će u saradnji sa austrijskim brendom Wellion, upriličiti jedinstveni, zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovu prevenciju.

Radi se o “Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima”, projektu koji će tokom 15 dana obuhvatiti 20 gradova u Federaciji BiH i Republici Srpskoj (Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno, Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča, Zenica) te na 23 javne lokacije svim zainteresovanim građanima, pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, stručno savjetovanje na temu dijabetesa, obuku o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrolu i zamjenu glukometara…

Wellion Prva dijabetološka ordinacija na točkovima u Brčko dolazi 05.04. (09-15h, TC Merkator) kada će ponuditi usluge besplatnog mjerenja šećera i stručnog savjetovanja na temu dijabetesa.

Wellion je premium brend, evropske kvalitete koji u svom portfoliju nudi sve za potrebe dijabetičara, od trakica, aparata za mjerenje šećera sa doživotnom garancijom, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina.

Više o lokacijama i terminima na Fejsbuk stranici: WellionClub.Adria

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img