Diana Vujić pobjednica 14. festivala „Dječja mašta može svašta“

Učenica brčanske 4. osnovne škole Diana Vujić sjajnom interpretacijom kompozicije „Noć leptira i vila“ osvojila je srca publike i stručnog žirija i osvojila gran-pri za interpretaciju, koji joj je uručio Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, koji je svečano i otvorio ovu martovsku svetkovinu muzike.

Diana je na ovaj način postala pobjednica 14. festivala „Dječja mašta može svašta“, koji se u subotu uveče održao u prepunoj sali Gimnazije „Vaso Pelagić“ u Brčkom.

- Reklama -

Prva nagrada za interpretaciju pripala je Teodori Jezdić iz Prve osnovne škole za izvođenje numere „Mamin poljubac“.

Zbog kvalitetnih nastupa žiri je imao pune ruke posla. Tako je, u nemogućnosti da se odluči, dodijelio dvije druge nagrade za interpretaciju. One su pripale Alisi Sejdić, učenici 4. osnovne škole, za pjesmu „Pokaži mi“  i Anji Trifković, učenici 1. osnovne škole, koja je izvela kompoziciju „Gdje ljubav stanuje“.

Iz istih razloga dodijeljene su i tri treće nagrade. One su pripale Ilijani Krajišnik, učenici 4. osnovne škole, koja je interpretirala  pjesmu „Kad ti ljubav jednom dođe“, Amili Kurtalić, učenici 9. osnovne škole, koja je nastupila sa pjesmom „Rješenje“ te Amni Ibrahimović iz 2. osnovne škole, koja je otpjevala pjesmu „Život je k´o klavir“.

Posebne nagrade za interpretaciju pripale su Almedini i Selmi Čolić, učenicama 9. osnovne škole, za izvođenje kompozicija „Kijac maratonac“, odnosno „Ispod staklenog zvona“. Istu nagradu osvojila je Sofija Kašanski, učenica 1. osnovne škole, za izvođenje numere „Više nisam malo dijete“ te Ilma Ravkić, iz 9. osnovne škole, za pjesmu „Sanjalo dijete“.

Posebno priznanje za scenski nastup prilikom izvođenja pjesme „Di džej deda“ pripalo je Alekseju Tanasiću, učeniku 1. osnovne škole.

Organizator i ovogodišnjeg festivala, koji je održan u okviru obilježavanja 18. godišnjice Brčko distrikta BiH, jeste Dječji kulturni centar iz Bijeljine.

 

 

 

 

 

(nula49.com/

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime