spot_img
spot_img

Детаљи злочина у Брчком: Бивши радник суда отео и усмртио старца

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Бивши референт брчанског Основног суда Аладин Бисер (38) из Брчког ухапшен је због сумње да је отео, а затим и убио суграђанина и пријатеља Фетију Михмића (80) званог Опан с којим је скоро свако јутро пио кафу, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама злочин је почињен из користољубља. Тијело несрећног Михмића пронађено је уторак на подручју села Јагодњак код Брчког. Нестанак старине пријављен је дан раније. Истрагом је полиција дошла до сазнања да га је отео Бисер па је ухапшен, а прикупљени су и одређени докази који указују да га је он и убио. Према ријечима извора блиског истрази осумњичени је најприје све негирао, али је током испитивања у полицији притиснут доказима признао злочин.

– Казао је да је Михмића ударио у главу и бацио у шуму у Јагодњак код Брчког гдје и пронађен. Наређена је обдукција да се види је ли старац преминуо од тог ударца – рекао је извор “Гласа Српске”.

Познаници убијеног су испричали да се осумњичени Бисер дуже вријеме дружио с убијеним Михмићем.

– Аладин је радио у писарници Суда и убијени старац је мислио да ће му он помоћи да убрза поступак преписа неког земљишта које је купио. Њих двојица су скоро три године свако јутро заједно пили кафу. Аладин га је звао “Дедо мој, дедо…” и стално је тражио новац, објашњавајући да га даје геометру, извјесном Светозару – казао је један од познаника жртве не желећи да му помињемо име.

Према његовим ријечима осумњичени је Михмићу стално обећавао да ће му све завршти око преписа земље, те га лагао како би му извукао што више новца. Извор близак истрази је појаснио да је Бисер прије неколико дана звао жртву те му рекао да ће до њега доћи геометар да мјери земљиште.

– Михмић је након тог позива отишао на кафу с Алдином и од тада му се изгубио траг. Породица је све пријавила полицији која се дигла на ноге. Убрзо је пронађено возило жртве, а касније и леш – рекао је наш извор.

Из Тужилаштва Брчко дистрикта, наводећи иницијале, потврђено је да Аладина Бисера терете за отмицу и убиство из користољубља.

Досије

Осумњичени Аладин Бисер раније радио у Основном суду у Брчком као референт за управљање предметима. Почетком фебруара неправоснажно је осуђен на седам мјесеци због злоупотребе положаја или овлашћења скривањем извршног списа. Доказана му је и кривица и за превару, односно узимање новца од предузетника коме је обећао уништити одређене доказе који га терете за махинације у пословању.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img